NE NAPUŠTA ZENIT

Dejan Lovren objasnio zašto ostaje u Rusiji: Moramo pokazati koliko smo jaki

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Okupljanje igrača i stručnog stožera uoči odlaska u Dohu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Premijera dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča"
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
27.06.2022.
u 23:28
- Nisam se dvoumio hoću li se vratiti u Rusiju iako ove godine Zenit neće igrati u europskim natjecanjima. To je za nas vrlo bolno i ne razumijem tu odluku. Sport i politika trebaju biti razdvojeni, a sada se mnogo sportaša, ne samo nogometaša, kažnjava.
Pogledaj originalni članak

Dejan Lovren se priključio treninzima Zenita i ostat će dio tog ruskog kluba još minimalno jednu sezonu, koliko mu traje ugovor. Unatoč brojnim pritiscima, nije popustio, odan je klubu i to nikad nije dovodio u pitanje.

Ali, suočio se s brojnim osudama i kritikama jer sam je bio izbjeglica, dijete rata, a na društvenim mrežama nikad se nije libio reći što misli. Osim o invaziji Rusije na Ukrajinu, o tome se još nikad nije oglasio u svom stilu. Možda ni ne treba, njegova odluka da ostane u Zenitu vjerojatno dovoljno govori i taj izbor treba poštovati.

- Nisam se dvoumio hoću li se vratiti u Rusiju iako ove godine Zenit neće igrati u europskim natjecanjima. To je za nas vrlo bolno i ne razumijem tu odluku. Sport i politika trebaju biti razdvojeni, a sada se mnogo sportaša, ne samo nogometaša, kažnjava. Čak i natjecatelji na paraolimpijskim igrama, koji su posvetili cijeli svoj život da odu na Igre, nisu mogli nastupiti - kazao je ruskim medijima Lovren i dodao:

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

- Vidimo da postoji politika dvostrukih standarda, ali ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Samo moramo pokazati koliko smo jaki i da budemo još bolji ove sezone, a onda vjerujem da ćemo se vratiti u europska natjecanja.

Sankcije u koje se uključuje i sport standardan su potez od strane onih koji ih određuju. Jer, ruski klubovi se također nadmeću na tržištu, imaju sponzore i bitni su za ekonomiju. Možda to nije u redu prema igračima, ali imali su priliku napustiti klub. Tako i Lovren, no odlučio je ostati. Objasnio je malo konkretnije zašto odustaje na godinu dana od istinski kompetitivnog nogometa.

- Pričao sam s direktorom kluba Aleksandrom Medvedevom i odmah sam mu rekao da ću ostati u Zenitu, gdje imam još godinu dana ugovora. Generalno, situacija je bila teška, bilo je puno pritisaka na mene od strane mnogih ljudi da napustim Rusiju. To ne volim jer ništa što se događa nije moja niti je krivnja Zenita. Nemam ništa protiv Rusije, ovdje sam lijepo prihvaćen i imam prijatelje - pojasnio je Lovren na kraju.

>>> Dejan Lovren pokazao kako vježba s bratom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

00
00a
00:39 28.06.2022.

Ne Lovren najbolje da ti index i vecernji govore gdje ćes igrat. Filantropi kakve svijet vidio nije.

MA
MaraM
23:53 27.06.2022.

Deane filozofiras, istim novcem koji primas financira se i proizvodnja raketa koje padaju po shoping centrima... valjda je to ok, jer su negdje i prije padale. Izgubio si obraz !

DA
Day
01:19 28.06.2022.

Samo hrabro Lovren!