Potpisao za Sixserse

Dario Šarić: Napravit ću nešto veliko u Philadelphiji

Foto: Philadelphia
Dario Šarić: Napravit ću nešto veliko u Philadelphiji
17.07.2016.
u 13:59
– Obećao sam da ću doći ovamo nakon dvije godine. Jako sam sretan što sam tu i što ću se pridružiti ovoj momčadi
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaš Dario Šarić (22) i službeno je postao član Philadelphia 76-ersa, potpisao je dvogodišnji ugovor s ovom NBA momčadi.

– Oduševljeni smo što konačno možemo objaviti dugoočekivanu vijest o potpisivanju ugovora sa Šarićem. Naš će se klub okoristiti Darijevim fizičkim razvojem i igračkim sazrijevanjem u Hrvatskoj i Turskoj u posljednje dvije godine – izjavio je predsjednik košarkaških operacija u Sixersima Bryan Colangelo.

Podsjetimo, Šarića je kao 12. na draftu prije dvije godine izabrao Orlando Magic, ali ga je istoga dana proslijedio u Philadelphiju koja ga je bila spremna čekati dvije godine, koliko je naš igrač odlučio provesti u Europi prije odlaska u NBA.

Prošloga tjedna Šarić je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) kvalifikacijskog turnira u Torinu na kojemu je Hrvatska izborila plasman na Olimpijske igre, a 22-godišnjak je nakon toga ispunio obećanje koje je dao čelnim ljudima Sixersa.

– Obećao sam da ću doći ovamo nakon dvije godine. Jako sam sretan što sam tu i što ću se pridružiti ovoj momčadi. Napravit ću sve da razveselim ovaj grad – rekao je Šarić novinarima na aerodromu nakon slijetanja.

Reprezentativac Hrvatske američke novinare odmah je upoznao sa svojim kvalitetama.

– Mogu napraviti nešto veliko iako je teško govoriti o sebi. Imam dobar šut, za svoju visinu vodim loptu prilično dobro, ako me čuva sporiji igrač od mene, mogu iskoristiti svoju brzinu te mogu s manjim igračima lakše igrati.

Philadelphia će za ovaj transfer turskom Efesu platiti 650.000 dolara, što je maksimalni iznos koji mogu platiti. Prošle sezone Philadelphia je ostvarila omjer pobjeda i poraza 10-72 s kojim je bila najslabija u čitavoj ligi, a vrlo slabe bile su i prethodne dvije sezone, 2013./14. s omjerom 19-63 i 2014./15. s 18-64.

No dolaskom Šarića i ovogodišnjeg prvog picka drafta Bena Simmonsa to bi se trebalo promijeniti. Neki američki mediji skeptični su mogu li Šarić i Simmons zajedno igrati u prvoj petorci budući da su igrači sličnih karakteristika.

– Mislim da imamo slične sposobnosti i nije važno na kojoj poziciji igram. Ako imate pet igrača koji se dobro razumiju na parketu i pomažu jedni drugima, nije važno koju poziciju pokrivate – rekao je Šarić.

Inače, Sixersi su u svojoj povijesti tri puta bili NBA prvaci, 1955. kao Syracuse Nationalsi te 1967. i 1983. kao Sixersi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Oneill
Oneill
14:28 17.07.2016.

E šariću neobećavaj puno bumo vidili a sigurno da bi nam drago bilo.

DA
davorrrr
17:04 17.07.2016.

Ima dobar sut ali prespor je za nba, pogotovo ako bude igrao 3 sto je naizvjesnije, 4 kao u efesu nemoze jer ce ga u nba pojest na toj poziciji.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
19:26 17.07.2016.

klupa...