Pomaže oboljelima

Dani Alves donirao 300 tretmana za Bolivijce koji imaju hepatitis C

Foto: Reuters/PIXSELL
Dani Alves
Foto: Reuters/PIXSELL
Dani Alves
Foto: 'KAI PFAFFENBACH'
'Brazil\'s David Luiz (front), Neymar (top) and Dani Alves (R) celebrate with their teammate Fred after he scored a goal during their Confederations Cup Group A soccer match against Italy at the Arena
Foto: DPA/PIXSELL
Dani Alves
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
12.06.2014., Sao Paulo, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, Brazil - Hrvatska. Ante Rebic, Dani Alves. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: 'Tony MarshallPress Association/Pixsell'
'Dani Alves, Brazil Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: Reuters/PIXSELL
Dani Alves
Foto: Reuters/PIXSELL
Dani Alves
01.08.2016.
u 17:07
Ovih dana Dani Alves donirao je 300 tretmana za Bolivijce koji boluju od hepatitisa C. Kronična infekcija virusom hepatitisa C jedan je od glavnih uzroka ciroze i raka jetre
Pogledaj originalni članak

Brazilac Dani Alves (33) poznat je po svom humanitarnom djelovanju i često sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama. Svojim trudom i talentom probio se u profesionalnom nogometu, a kada je počeo zarađivati milijune i dalje je ostao skroman.

- Za mene bogata osoba nije ona koja ima novac. Biti bogat znači imati puno toga u glavi - jednom je rekao Dani Alves, koji trenutačno igra za Juventus.

Njegovi roditelji i dalje žive skromno. Otac i majka još imaju farmu u svome selu. I Dani Alves je ostao takav, bez oziran na slavu. Njegov je bivši suigrač Eric Abidal u jednom intervjuu rekao:

- Kada mi se drugi put vratio rak, Dani Alves ponudio mi je svoju jetru. Bio je ozbiljan, ali nisam mogao prihvatiti. I on ima obitelj i karijeru... A to je teška i opasna operacija, bilo bi previše da zbog mene riskira svoj život - otkrio je Abidal.

Ovih dana Dani Alves donirao je 300 tretmana za Bolivijce koji boluju od hepatitisa C. Kronična infekcija virusom hepatitisa C jedan je od glavnih uzroka ciroze i raka jetre. Mnoge zemlje nisu u stanju pomoći oboljelima.

- Ako mogu spasiti nečiji život, nitko sretniji od mene - rekao je Dani Alves. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.