TAKTIKA Napadač Glasgow Rangersa se muči, a rezultata nema

Dado Pršo bliže golu!

Foto: import
Dado Pršo bliže golu!
19.06.2006.
u 18:40
Pogledaj originalni članak

Nekoliko minuta u bazenu bilo je sve što mu treba, trenuci u kojima je opuštao svoje umorno tijelo, koljeno i sada vodi svoju bitku. Dado Pršo je još jednom za Hrvatsku dao sve, igrao je do posljednjeg daha, no niti kockasti postižu pogotke, niti imaju dovoljno bodova. Slika Dadine igre od kada Zlatko Kranjčar sjedi na izborničkom stolcu je ista. Puno više trčanja, puno više vraćanja, traženja lopte, pa potom bjesomučne borbe da dođe do vrata. Kolega je nakon utakmice u Nürnbergu duhovito primijetio:

- Kad bi Pršo barem mogao i centrirati, i stići na tu svoju loptu, i postići pogodak. I nije daleko od istine, jer ne pamtimo da je u ovih 180 minuta dobio pravu, uporabivu loptu, bio je tim odmicanjem od opasne zone potpuno bezopasan.

Klasnića čekamo kao Godota, Olića boli noga, a Balabanu izbornik ne vjeruje dovoljno. Ostao je Pršo, koji bi nas mogao riješiti svih muka, no i izbornik i on moraju zajedno doći do recepta. A recept je da Cico približi Pršu vratima, da Dado ima više strpljenja, da čeka tu jednu-dvije prave lopte, pa da u zoni udarca pronađe put do mreže, ili da iskoristi neki Srnin ili Babićev prekid.

To je sve što nam treba, jer to u četvrtak mora biti jedan od naših aduta. U suprotnom, ako ne uspijemo, ako Hrvatska turnir završi a da on zapravo ozbiljno nije ni počeo, bilo bi to preveliko razočaranje za napadača Glasgow Rangersa i ne vjerujemo da bi Pršo u kolovozu ponovo odjenuo kockastu majicu. Nekoliko je puta otkrio da će, ako Hrvatska ne uspije na SP-u, uz probleme koje ima s koljenom, ubrzati odluku o rastanku s reprezentacijom, kojoj je u samo tri godine toliko puno dao.

Vjerujemo da će igra reprezentacije u četvrtak biti ipak tako postavljenja da Pršo više dođe do izražaja. Svi se tome nadamo, i vjerujemo da će izbornik pronaći rješenje. Mora!


Napokon mora procuriti

Izlazeći iz tzv. mixed zone, na licu mu se vidjelo da je izmučen, da je nesretan, ali nije prestao vjerovati. - Mora procuriti, mora! Stvaramo prilike, nešto ćemo zabiti. Pa nismo zaboravili postizati pogotke, treba nam i malo sreće - rekao je Dado Pršo.

Pogledajte na vecernji.hr