DUŠKO ČELICA:

Da se naplaćuje gledanje mog pogotka, bio bih milijunaš!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Da se naplaćuje gledanje mog pogotka, bio bih milijunaš!
22.02.2015.
u 11:55
rukometaši zagreba na skopskoj turneji Zagrebaši spavaju u hotelu koji je sagrađen uz dvoranu od 5500 gledatelja. Tu se i te kako ulaže u rukomet
Pogledaj originalni članak

Ne mogu ni zamisliti kako bi ovo izgledalo da ova utakmica odlučuje o tome tko ide dalje u Ligi prvaka. Čekao bi nas u najmanju ruku pakao na tribinama, ali i na parketu – kaže Zlatan Saračević, pomoćni trener rukometaša PPD Zagreba.

Zagrebaši vole ćevape

No utakmica (19 sati) između klinaca Metalurga (u klubu su ostali samo igrači od 17 do 19 godina) i PPD Zagreba ni o čemu ne odlučuje. Metalurg našeg trenera Line Červara već je davno ispao, a "plinari" su već ranije osigurali treće mjesto u skupini i plasman u osminu finala Lige prvaka.

- Ovakve utakmice ponekad su teže nego kada se za nešto igra. Malo se opustiš i suparnik te iznenadi i nokautira – rekao je Duško Čelica, igrač PPD Zagreba.

Zna li da je njegov pogodak sa 18 metara protiv La Rioje iz deveterca na stranici EHF-a pregledan više od 1,6 milijuna puta?

- Čitao sam. Lijepo je to čuti. Zamislite da se svako gledanje naplati barem jednu kunu. Sada bih bio bogat čovjek – našalio se Čelica.

Koliko ste vi puta pogledali taj čudesni pogodak?

- Nijednom. Ha, ha, šalim se, nekoliko puta – istaknuo je Čelica.

Zagrebaši su smješteni kod Vardara, ljutitih Metalurgovih neprijatelja. Naime, hotel Russia vlasništvo je Sergeja Samsonenka, gazde muškog i ženskog rukometnog kluba Vardar. Hotel s četiri zvjezdice povezan je tunelom s novom dvoranom Jane Sandanski. A dvorana je doista prelijepa, može primiti 5500 gledatelja. Tu su svoj dom našli rukometaši i rukometašice Vardara, ali i košarkaši MZT Skoplja.

- Kad bismo mi u Zagrebu imali ovakvo što, gdje bi nam bio kraj – sjetno će reći Damir Kajba, fizioterapeut zagrebaša.

Smještaj i hrana su po mjeri igrača PPD Zagreba. Najbrže nestanu ćevapi i palačinke s nutelom. Ne zna se točno koliko je Samsonenko uložio u ovaj objekt, ali se zna da je, primjerice, uložio dva milijuna kuna samo u SPA wellness centar hotela.

Vujović u 'svom' Skoplju

Svi novi igrači i igračice za prvu ruku ovdje spavaju, a kasnije nađu smještaj u naselju Aerodrom koje je odmah preko puta hotela. Trenutačno u muškom i ženskom klubu igra 16 stranih rukometaša i 15 stranih rukometašica. Od naših tu su Igor Karačić, Blaženko Lacković, Andreja Penezić i Maja Zebić.

Veselin Vujović, trener "plinara", u Vardaru je proveo četiri godine. Izuzetno je popularan u gradu.

– S obzirom na to da smo tu do srijede jer još u utorak igramo utakmicu SEHA lige, stići ću obići meni neke drage prijatelje – istaknuo je Vujović.

>> Čelica pogodio sa 15 metara u zadnjoj sekundi i odveo Zagreb u doigravanje!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.