damir martin

Da je utrka počela pet minuta ranije, osvojili bismo zlato

Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'
Da je utrka počela pet minuta ranije, osvojili bismo zlato
15.08.2012.
u 19:41
Sva četvorica su djelatne vojne osobe i žive od vojne plaće i stipendija koje dobiju. Od veslanja ne mogu steći ušteđevinu
Pogledaj originalni članak

Sve proživljeno od ranoga djetinjstva pokazuje da je naš srebrni olimpijac Damir Martin (24) rođen kao pobjednik. Sa samo tri godine Damir je, zajedno s obitelji, preživio vukovarski ratni pakao.

– Imao sam tri godine, tako da o tome znam samo iz priča. Do 19. studenoga bili smo u podrumu u Vukovaru - rekao je Martin koji je dobio posebno gradsko priznanje Vukovarsko svjetlo slobode. Martin kaže da se srebrni četverac na pariće za nastup u Londonu pripremao cijeli život. – Otkako je stvoren naš četverac cilj nam je bio medalja na OI. Vidjeli smo da smo kvalitetni i da imamo znanja za takvo što - kaže Martin još jednom pojašnjavajući kako je vjetar u finalnoj utrci bio glavni razlog drugome mjestu. – Da je utrka započela pet minuta ranije ili pola sata kasnije, mi bismo vjerojatno pobijedili. Ovako smo u završnicu ušli na izmaku snaga pa je i drugo mjesto tako postalo upitno.

Članovi srebrnog četverca tjedno treniraju 12 puta, a treninzi traju dva sata.

- Od veslanja se u Hrvatskoj može živjeti dok veslate, ali ne možete steći ušteđevinu. Sva četvorica smo djelatne vojne osobe i živimo od vojne plaće i stipendija koje dobijemo. Unatoč tome ja i dalje živim s roditeljima jer si ne mogu priuštiti da si kupim stan - zaključio je Martin.

Ozbiljnost, profesionalizam i skromnost ovih mladića jedan je od razloga i zašto njihovih imena nema na žutim stranicama. Sve je podređeno treninzima. (bbr/VLM)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.