Final Four

CSKA i Olympiacos u finalu ovogodišnje Eurolige

Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
Foto: Reuters
CSKA (1)
11.05.2012.
u 22:01
CSKA i Olympiacos igrat će u finalu košarkaške Eurolige. Moskovski je sastav u polufinalu završnog turnira u Istanbulu nakon uzbudljive završnice pobijedio Panathinaikos sa 66:64, dok je Olympiacos svladao Barcelonu 68:64
Pogledaj originalni članak

U nedjeljnom finalu košarkaške Eurolige igrat će jedan očekivani (CSKA) i jedan neočekivani finalist (Olympiacos). Najveći favorit za krunu CSKA na atleticizam je nadjačao branitelja naslova Panathinaikos (66:64), dok je energični Olympiacos iznenadio drugog velikog aspiranta Barcelonu (68:64).

Panathinaikos je u Istanbul došao s najviše navijača (4.500) i s najboljim trenerom (Obradović), s raspoloženim veteranom Jasikevičiusom (19 koševa), no to protiv atletski moćne "Crvene armije" nije bilo dovoljno. Premda su Krstić (8) i Teodosić (12) igrali ispod svojih mogućnosti, CSKA je sve kompenzirao sa iznimnom obranom koja je u drugoj četvrtini primila samo pet koševa (što je euroligaški rekord), ali i sjajnom predstavom Andreja Kiriljenka (17 koševa, 9 skokova, 4 blokade).

- Zbog velikih očekivanja svi su igrači prije utakmice bili nervozni, pa tako i Kiriljenko zbog čega je i došlo do velikog vodstva Panathinaikosa nakon prvih 10 minuta (15:29). Da bih ga smirio rekao sam mu: "Nemoj misliti da sam moraš dobiti ovu utakmicu. Posljednji koji je to mogao, a to je bio Jordan, je u mirovini. Ti se osloni na momčad" - pričao je Kazlauskas.

Vassilis Spanoulis (21 koš) nije sam dobio Barcelonu, ali je 70 sekundi prije kraja za Olympiacos pogodio presudnu tricu za 66:61. Nedostatno spremni Navarro ubacio je 18, Mickeal samo četiri, a Eidson ništa, a upravo su ta dvojica vanjskih igrača često činila razliku.

- Ključna riječ naše pobjede jest "energija". Zahvaljujući njoj stalno smo vodili i spriječili Barcu da dominira pod košem, ali i zaustavili sve njihove vanjske igrače osim Navarra.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.