Prva HNL

Croatia zamjenu za Karoglana pronašla u bivšem igraču Zagreba

Foto: Privatni album
Croatia zamjenu za Karoglana pronašla u bivšem igraču Zagreba
26.09.2022.
u 23:45
Jedna od glavnih poluga momčadi iz Zmijavaca ove će sezone biti Gojko Gadže, veznjak koji je već igrao u Gorici i Orijentu. U prvih sedam kola jedan je od najboljih igrača u ligi...
Pogledaj originalni članak

Nakon sedam kola Prve HNL, vodeća momčad je Cibalia s 14 bodova, dva više od Croatia iz Zmijavaca, odnosno Rudeša. Drugi razred hrvatskog nogometa i ove će sezone ponuditi, sasvim sigurno, dosta neizvjesnosti. Jedna od momčadi koja bi, kako sada stvari stoje, ozbiljno mogla konkurirati za sam vrh je i Croatia.

Momčad iz Zmijavaca u novu je sezonu ušla bolje nego se to očekivalo. Goran Karoglan je, nakon otkaza Valdasu Dambrauskasu, dobio poziv iz Hajduka. U novoj trenerskoj križaljci, njegov prezimenjak Mislav postavio ga je za pomoćnika splitske momčadi. U sedlo je tako uskočio Marin Oršulić koji će u ovoj sezoni voditi Croatiju. Naš mladi trener u igračkoj je karijeri igrao u Danskoj, Bugarskoj, Azerbajdžanu... U Hrvatskoj je poseban trag ostavio u NK Zagrebu. Pomoćnik će mu biti Marko Kartelo, još jedan naš bivši prvoligaški igrač i nekadašnji Oršulićev suigrač iz Zagreba.

- Vidio sam da momčad posjeduje određenu kvalitetu. Optimist sam, inače ne bih se prihvatio ovog izazova - kazao nam je kratko Oršulić. 

Jedna od glavnih poluga u momčadi bit će mu Gojko Gadže, veznjak koji je već nekoliko kola jedan od najboljih igrača lige. 

- Osjeća se da smo dosta ambiciozno ušli u ovu sezonu. Momčad ima dovoljno kvalitete za vrh ljestvice. Naravno, teško je donositi bilo kakve procjene jer je sezona tek počela. No, neke utakmice i naše izvedbe daju nam za pravo da se možemo nadati pravom rezultatu - istaknuo je Gadže. 

Ovaj veznjak iza sebe već ima iskustvo igranja u Gorici, odnosno Orijentu i Croatiji bi trebao donijeti novu razinu u veznom redu. U zadnjoj je utakmici u 2:2 remiju s Orijentom bio najbolji igrač susreta. Zanimljivo, Gadže u toj utakmici nije bio ni strijelac ni asistent za pogodak, a opet je proglašen najboljim igračem susreta. 

- Odgovara mi trenutačna uloga u momčadi. No, ono što bi nas moglo izdvojiti iz skupine ostalih klubova, to je naš poseban momčadski duh...

Novi trener sigurno će donijeti nove zahtjeve. Gledao je Gadžinu izvedbu protiv Orijenta, njegova bivšeg kluba...

- Možda sam imao poseban osjećaj u utakmici protiv bivše momčadi. Valjda sam dobro igrao jer dobro poznajem momčad Orijenta. S novim trenerom odradili smo samo jedan trening. Još je u fazi upoznavanja s momčadi. Siguran sam da ćemo na pravi način odgovoriti njegovim zahtjevima igre. Uživam u Zmijavcima, izgledamo kao prava momčad. Naš glavni forte je težnja za nadigravanjem - kazao je Gojko Gadže. 

Standings provided by SofaScore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.