Odradili vaganje

Cro Cop: Nikad nisam doživio da netko na vaganje dođe u pelenama

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Grand Prix Final u Zagrebu, Mirko Filipović, Badr Hari (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Jarrell Miller (1)
14.03.2013.
u 15:21
– Neće mi biti lako protiv Millera. Mlađi je, brži i eksplozivniji. Ali nisam ni ja bez aduta – rekao je Mirko
Pogledaj originalni članak

Na današnjem vaganju sudionika današnjeg finalnog K-1 turnira pojavila se i jedna beba u pelenama. "Big Baby" od 126 kg. Nadimak je to Cro Copova prvog protivnika Jarrella Millera koji je ispod trenirke imao pelene. Ovaj puta nisu bile prave, već improvizirane, preko donjeg veša.

– S obzirom na to da smo na Mirkovu terenu, u njegovu gradu, htio sam samo na brzaka pokazati svoju zabavnu stranu.... Jeste li vidjeli kako je Cro Cop ustuknuo kada sam zakoračio prema njemu. Tako će učiniti i u ringu.... Pogledajte moj lijevi biceps, on je od cheezburgera, a desni od pomfrita – mljeo je prepotentni Amerikanac.

Nakon svih tih izjava i neuobičajena ponašanja, 22,4 kilograma lakši Filipović svog je djetinjastog protivnika gledao u čudu.

– Nikada nisam doživio da netko na vaganje nosi pelene. Meni je to smiješno za odraslog čovjeka, no svatko ima svoj stil. Što se mene tiče, mogao je doći omotan bodljikavom žicom.

Cro Cop se u toj borbi smatra favoritom.

– Kilogrami neće presuditi, tim više što na njemu nije najkvalitetnija masa. Ishod će biti i stvar moje koncentracije.

Da je Mirko u prednosti, misle i dvojica favoriziranih sudionika turnira.

– Ako Mirko bude upotrebljavao noge, posebno low-kick, neće imati problema. Osim toga, 16.000 gledatelja dat će mu ekstra motivaciju i snagu – misli Egipćanin iz Nizozemske Hesdy Gerges, borac s najboljim nožnim tehnikama na turniru.

– Cro Cop nezgodan je za svakoga jer je ljevak, a i udara snažno. Pitanje je kako će Miller podnositi njegove niske udarce nogom – dodaje Surinamac Ismael Londt.

A njih dvojica će u prvom krugu jedan na drugoga. Po prvi put u karijeri, o čemu Gerges kaže:

– Izvan ringa smo jako dobri prijatelji, no pokušat ću ga razbiti. Razbije li on mene, to još uvijek neće biti razlog da istu večer ne izađemo zajedno.

Tako razmišlja i Londt:

– Ovo je posao, dio moje budućnosti jer osvojim li turnir, zaradit ću 800.000 USD. No, na koncu ćemo opet partijati zajedno. Ako želim osvojiti turnir, moram tri puta slaviti u tri i pol sata pa je najjačeg protivnika bolje imati u 1. nego u 2. krugu. I on misli da je jedan borac podcijenjen, a mogao bi osvojiti turnir. To je Rus Pavel Žuravljev kojeg u 1. kolu čeka rumunjski nokauter Catalin Morosanu. Badr Hari pak misli da će to biti on, no mora najprije pobijediti Azerbajdžanca Samedova.

O tome sanjari i Cro Cop, no mora najprije ukloniti Amerikanca koji se hvali da ima 200 hrvatskih prijatelja na Facebooku i koji je, umalo, svoje pelene zaboravio na pozornici pa ga je glavni organizator Orsat Zovko morao zvati da se vrati po njih. Rezervnu turnirsku borbu, da bi se dobio onaj koji upada ako se netko ozlijedi, radit će Dževad Poturak (BiH) i Sergej Laščenko. Sveukupno, čeka nas 13 borbi, među kojima i prestižni borci nekolicine hrvatskih boraca, Mladena Brestovca (Munoz), Tonija Milanovića (Wilnis), Agrona Pretenija (Stoica) i Emila Zoraja (Sofokleus).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AG
Agramer198
18:31 14.03.2013.

Mirko u šoku na zadnjoj fotki :D

TR
Trempetich
15:29 14.03.2013.

Htio bi da Mirko pobjedi..ali Badr Hari je daleko najkvalitetniji borac..bit će dobro.

VL
./
16:14 14.03.2013.

Glavno da je prljavi hari tu,ovi ostali likovi su smješni.