ATP UMAG

Ćorić: Još sam u šoku, ne znam što se događa, ali neću stati

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
borna ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Borna Ćorić - Horacio Zeballos
24.07.2014.
u 22:15
Igra perfektno! Napravit će velike stvari, u to vas uvjeravam. Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći, kaže Ivanišević
Pogledaj originalni članak

Dopalo se mladom asu Borni Ćoriću (17) pobjeđivati na Touru. Dapače, nakon prve ATP pobjede u karijeri, u četvrtak je nastavio niz i plasirao se u četvrtfinale umaškog turnira.

Puno valova zapljusnulo je jadransku obalu otkako smo imali dvojicu tenisača u četvrtfinalu turnira. Bilo je to prije 12 godina, kad su međusobno igrali Krajan i Ljubičić.

Pobijedio je i Nadala

Visok je ulog bio u meču, s druge strane stajao je ‘krvnik’ hrvatskih tenisača Argentinac Horacio Zeballos, koji je lani baš Ćorića izbacio u njegovom prvom meču na Touru, a ove godine u prvom kolu isprašio je Antu Delića. Međutim, vremena se mijenjaju, sad je Hrvat njega poslao u Argentinu sa 7:6 (4), 6:3... A riječ je o igraču koji je dobio i Nadala!

- On Nadala, a ja njega. Ali, ne tepam si da sam sad najbolji. Zapravo, u šoku sam, još ne shvaćam što se događa - kaže Borna.

– Kod Borne ima super stvari, poput servisa koji mu sjajno funkcionira kad treba, no zna se i prepasti kod break lopti ili prilika za meč. Usto, bekend je njegovo najjače oružje, ima sjajne dijagonale i to mora više koristiti – kaže njegov mentor Goran Ivanišević te dodaje:

- Igra perfektno! Napravit će velike stvari, u to vas uvjeravam. Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći. Nakon što je pobijedio u Davisovom kupu, odmah je htio jurnuti dalje, ali ja mu govorim kako ne ide to baš tako. Nestrpljiv je...

- Nisam se uspaničio niti u jednom trenutku i to je sjajno! Idem dalje, neću stati - dodaje Borna.

Čilić na drugom kraju

I to se vidi i na terenu, gladan je pobjeda, želi postići što više. U borbi za polufinale Umaga čekat će ga Talijan Fognini, koji je bio bolji od Montanesa. Srećom, Marin Čilić je u drugom dijelu ždrijeba. Prema igri mladog Zagrepčanina, to bi mogao biti važan podatak...

Rezultati: Cuevas - Seppi 6:3, 6:1, Gabašvili - Sousa 3:6, 6:4, 6:2, Ćorić - Zeballos 7:6 (4), 6:3, Fognini - Montanes 7:6 (2), 6:0.

>>Ćorić: Imam 
prvu pobjedu, a želim ih u karijeri još barem tisuću...

>>Borna Ćorić upisao povijesnu pobjedu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LI
ličkimerkel
21:16 24.07.2014.

Mali imaš cojones.Svaka čast.

Avatar Django
Django
23:46 24.07.2014.

Kaže Goran "..Mora se samo malo smiriti, on bi sve preko noći..". I smatra to lošom osobinom. A stvari stoje upravo suprotno - tako moraju razmišljati šampioni. Ako ne razmišljaju tako,ostaju samo vječni talenti kojima je krajnji domet negdje oko 20-tog mjesta na ATP ljestvici. Ovaj mali je definitivno rođen za više od toga! I zato neka samo traži sve i odmah!!

Avatar franioprvi
franioprvi
22:32 24.07.2014.

Rodila majka Hercegovina. Super.