kvalifikacije za euro

Conte se hrabri, a samo je Norvežane pobijedio sa dva gola prednosti

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Conte se hrabri, a samo je Norvežane pobijedio sa dva gola prednosti
03.09.2015.
u 09:50
Andrea Pirlo zadnji ugovor otišao je odraditi u SAD, ali talijanski izbornik svjestan je da ne može bez njega
Pogledaj originalni članak

Italija polako sustiže Hrvatsku. Doduše, ne u međusobnim susretima gdje nam debelo gleda u leđa, ali i u talijanskoj reprezentaciji sve je više igrača koji ne igraju u domaćim klubovima.

Devet legionara u Italiji

Zasad i u tome izbornik Antonio Conte ne može sustići naše legionare, ali činjenica da od 28 igrača koje je pozvao za susrete s Maltom (danas u 20.45 sati u Firenci) i Bugarskom (nedjelja) devetorica igraju izvan Italije. To su: Sirigu i Verratti (PSG), Cristito (Zenit), Darmian (Man. United), Pirlo (Ney York), El Shaarawy (Monaco), Giovinco (Torino), Immobile (Sevilla) i Pelle (Southampton).

Zanimljivo, Conte ne može bez Pirla, iako je Andrea otišao po zadnji ozbiljan novac u karijeri. MLS je za napornu Serie A ipak poluprofesionalna liga.

– Izbornik mi je najavio da će me zvati. Nadam se ne i posljednji put – kazao je Pirlo.

Conte je uvjeren da će na kraju kvalifikacija biti ispred Hrvatske. Vrlo je optimističan uoči susreta s Maltom. Koju je tako "razbio" u prvom susretu na Malti da je bilo "uvjerljivih" 1:0 za Italiju pogotkom Pellea. Samo je Norvešku pobijedio sa dva gola prednosti, sve ostale s jednim, uz tri remija. No, ipak ne bi trebao biti upitan plasman Italije na EP u Francuskoj. Talijani i mi ovisimo sami o sebi. A posao nam mogu olakšati Bugarska i Norveška koje večeras igraju u Sofiji, njihov remi samo bi nam olakšao završnicu kvalifikacija, čak ni pobjeda Bugarske ne bi bila loša. A Bugarima treba, prestigli bi Norvešku i došli na treće mjesto.

Nizozemci u strahu

I u ostalim skupinama ima zanimljivih susreta. U izjednačenoj skupini B čak pet od šest reprezentacija još može do Francuske. Vodeći Wales gostuje kod Cipra koji je također u igri, Izrael će ostati u igri jer igra s Andorom, čak i predzadnja BiH može poboljšati svoje akcije pobijedi li večeras u Belgiji. U utorak navečer kompletirala se u pripremnoj bazi u Bruxellesu priključenjem Emira Spahića.

Nizozemci u skupini A idu poboljšati dojam i bodovni saldo, s treće pozicije napadaju vodeći Island. Guus Hiddink je zbog lošeg starta otišao u svibnju i mjesto prepustio Dannyju Blindu.

>> Modrić uoči kapetanskog debija: Ponosan sam, vjerujem da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CA
Cafa
10:28 03.09.2015.

Izgleda da novinar nije nikad čuo za talijanski način igre koji nijednom protivniku ne puni mrežu do kraja. Pa se čudi kako mreža nije napunjena do kraja.