Strah za zdravlje

Clijsters neće igrati na azijskoj turneji jer se plaši moguće radijacije

Foto: AFP
Clijsters neće igrati na azijskoj turneji jer se plaši moguće radijacije
23.03.2011.
u 19:49
Nogometni klub Vegalta Sendai nalazi se na najteže pogođenu području, a strani igrači pobjegli su doma.
Pogledaj originalni članak

Cijeli svijet i dalje prati događaje u Japanu nakon potresa i tsunamija koji su pogodili tu zemlju. Oštećene nuklearne elektrane te opasnost od radijacije razlog su otkazivanja raznih sportskih natjecanja. No svoje nastupe otkazuju i sportaši, bez obzira na to što su natjecanja tek za nekoliko mjeseci. Jedna od njih je i druga tenisačica svijeta Belgijka Kim Clijsters koja je pred novinarima u Miamiju izjavila da ove jeseni neće igrati na turnirima u Japanu i Kini jer se plaši zračenja. Turnir u Tokiju počet će 25. rujna, a onaj u Pekingu 1. listopada.

A situacija u Japanu i dalje je daleko od normalne. Zbog opasnosti od radijacije Međunarodni klizački savez otkazao je SP u umjetničkom klizanju koji se od 21. do 27. ožujka trebao održati u Tokiju.

– Situacija je kritična i trenutačno nije moguće organizirati tako veliko natjecanje – poručili su iz Međunarodnoga klizačkog saveza.

Francuzi su pokazali dobru volju te su ponudili Japanu organizaciju SP-a u umjetničkom klizanju 2012. godine.

Prekinuto je i do daljnjega odgođeno nogometno prvenstvo jer nije moguće osigurati sigurnost gledatelja i igrača na stadionima. U japanskom se savezu nadaju skoru nastavku, a odgođene utakmice nadoknadit će u srpnju.

Najgora je situacija u klubu Vegalta Sendai koji se nalazi na najteže pogođenu području. Stadion je u ruševinama, a strani igrači pobjegli su kućama.

Uz otkazivanje reprezentativnih prijateljskih utakmica s Crnom Gorom i Novim Zelandom, Japanci će vrlo vjerojatno odustati od nastupa na prvenstvu Južne Amerike, koje će se igrati od 1. do 24. srpnja u Argentini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.