split potopio zadar

Ćiro: Vjerujte ovom starom čovjeku, neki žive u iluziji!

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
Split - Zadar
29.09.2014.
u 20:15
Galović je donio vodstvo crvenima u 45. minuti, Rog ga je povećao u 48., a Cikalleshi je postavio konačan rezultat u 82. minuti.
Pogledaj originalni članak

Potopljen je Ćirin Zadar, nakon tri pobjede trenera svih trenera zadesio je poraz. Split je demolirao Zadar sa 3:0 (1:0) boljom igrom u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu Zadar se nosio, zaustavio Splitove napade, a ključni trenutak zbio se u 41. minuti. Vidović je grubo pogriješio, Ivor Weitzer izašao je sam pred Vukovića. Bila je to matna pozicija, Weitzer, jedan od posljednjih nogometnih romantičara na ovim prostorima, to inače ne promašuje, ali ovaj put Vuković ga je nadmudrio. Ušao je u njegov odmjereni udarac, obranio svoja vrata. Da je tada Zadar poveo, tko zna što bi se događalo...

I kako to u nogometu biva, tri minute poslije Split je poveo. Gužva u šesnaestercu, lopte se domogao kapetan Nino Galović i pogodio za 1:0. Drugu utakmicu zaredom Galović je strijelac za Split, do prošlog tjedna nikada nije zatresao mrežu u Hrvatskoj ligi.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

– Super je što se nađe tamo gdje je dogovoreno. Prošle sezone Glumac je bio taj koji je golovima donosio bodove, sada je tu Galović. Ova pobjeda daje mi vjeru u bolji Split, vjerujem da ćemo ovako i nastaviti – kazao je Splitov trener Ivan Matić.

A nastavak je protekao u potpunoj dominaciji čudesno brzog Dražena Bagarića. Taj suhonjavi dečko u top je formi, nakon utakmice s Hajdukom napisali smo da je brz kao Usain Bolt, a sada se čini da ide poput brzog vlaka. U 48. minuti projurio je po desnoj strani, šutirao, a na odbijanac je natrčao Marko Rog i zatresao mrežu za 2:0. Split je u tim trenucima dominirao, a kruna puno bolje igre stigla je u 82. minuti. Pogađate, opet je Bagarić na sceni, ovaj put prošao je preko lijevog krila, ubacio za Sokola Cikalleshija kojemu nije bilo teško pogoditi za 3:0.

Zadra u nastavku jednostavno nije bilo na terenu, Ćirina momčad bila je u totalnom raspadu, skroz demoralizirana.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

– U tužnom sam stanju, konstatirao sam da moja momčad nije dorasla. Ovaj rezultat je logičan rezultat, mogli smo proći i gore. Ključni trenutak zbio se kada smo promašili onu prigodu, ali ne vjerujem da bismo nešto napravili. Oni s klupe uvode sve bolje i bolje igrače, a ja pogledam na klupu i mogu reći pomoćnom treneru da uđe. Nismo se željeli braniti, to je bila sila protivnika, na to nas je natjerao bolji protivnik. Imam puno razloga za zabrinutost. Kvaliteta, kvaliteta je bitna, čeka nas puno posla da sačuvamo status prvoligaša. U nekim glavama je bilo razmišljanja da ćemo se boriti za više pozicije, ali vjerujte ovom starom čovjeku, to je iluzija – rekao je Blažević.

Tijek susreta:

90'+3Završila je utakmica u Parku mladeži! Split je uvjerljivo pobijedio Zadar (3:0) pogocima Galovića, Roga i Cikalleshija.

90'+2 – Kakav promašaj Bilića! Roce mu je lijepo asistirao s lijeve strane, Matković je već bio savladan, ali iskusni napadač nevjerojatno promašuje sa 6 metara!

88' – U dva navrata Mate Bilić zaprijetio je Matkoviću, no vratar Zadra ukrotio je njegove udarce.

82' GOOOOOOL!!! Bagarić je povukao kontru, ušao u kazneni prostor s lijeve strane i poslao povratnu loptu za Cikalleshija kojem nije bilo teško pospremiti je u mrežu.

74'Bilić je opasno zaprijetio sa 9 metara iskosa, ali njegov udarac prolazi pokraj desne vratnice.

63' – Mijenjaju oba trenera. Matić je izvadio Roga, a ubacio iskusnog Bilića. Ćiro je Sarića zamijenio Muićem.

58'Hrgović iz daljine prijeti Vukoviću koji loptu odbija u korner.

57' – Prvo je požutio Rog, a onda i Vrgoč.

48' – GOOOOOL!!! Split je preko Roga povećao vodstvo na 2:0! Matković je nakon snažnog udarca Bagarića odbio loptu do Roga koji s tri metra pogađa.

46' – Počelo je drugo poluvrijeme. Zadar je napravio prvu izmjenu. Ćiro je ubacio Solomona, a izvadio Terkeša.

Drugo poluvrijeme

45' – Završilo je prvo poluvrijeme, Split vodi protiv Zadra 1:0!

45' GOOOOOL!!! Domaćin je poveo pogotkom Galovića! Glavina je izveo korner, a nakon nekoliko odbijanja lopta je stigla do Galovića koji je posprema u desni kut Zadrova gola.

39' – Vratar Matković najzaposleniji je čovjek na igralištu. Prvo je obranio Cikalleshijev pokušaj iz slobodnog udarca, a nakon toga i prijetnje Bagarića i Dujmovića koji su prijetili udarcima glavom.

30' – Cikalleshi je izveo slobodan udarac sa 16 metara i pogodio živi zid.

26' – Žuti karton za Dujmovića.

20' – Domaćin je dominantniji u uvodnom dijelu, no bez prave prilike. Zadrani su tek dvaput uspjeli prijeći na suparničku polovicu igrališta.

14' – Žuti karton dobio je Sarić.

11' – Poništen je pogodak Galovića zbog zaleđa. Glavina je nabacio, a Vidović glavom spustio Galoviću loptu na pet metara, no obojica su bili u nedozvoljenoj poziciji.

1' – Počeo je susret u Parku mladeži!

0' – Sastav RNK Split: Vuković, Radotić, Galović, Vrgoč, Rugašević, Vidović, Dujmović, Rog, Bagarić, Glavina, Cikalleshi.

0' – Sastav Zadra: Matković, Viduka, Šimurina, Jerbić, Sarić, Hrgović, Viduka, Terkeš, Pešić, Weitzer, Šimunac.

>>Sramotno, hrvatski nogomet vode jedan Zdravko Mamić i Davor Šuker

>>Ćiro izljubio Hrvoja Maleša: Sine, uvijek sam bio uz tebe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MO
moslavina9954
23:44 29.09.2014.

Ajde budi već jednom normalan i dostojanstveno uživaj kao pravi gospodin u miru.Svati da vrijeme na žalost svima prolazi.Što je bilo ,bilo je.Stvarno je dosta više lupetanja.Neka te dragi Bog blagoslovi i dade ti zdravlje,dugi život i mir.

PR
propalismoFranjoskroz
07:32 30.09.2014.

ajde,tko sretne Ćiru danas ujutro na kavi u Zadru,neka ga priupita da nabroji bar tri igrača Zadra bar prezimenom.

LI
Lisabon
08:02 30.09.2014.

Kako se covjek moze evoluirati za jedan dan!!!Jos jucer je davao izjave za novine o snazi Zadra,o "galvanizaciji",o "koncentratu" kvalitete i da ne nabrajam sva sr..a koja je izgovorio.Naravno,onako uz put,pljuvao po Mamicima,Sukeru ,Kovacu,bajao o tome kako Dinamo ceka pakao u Zadru itd.U Zagrebu je dobio Lokomotivu "na pravdi Boga",a jucer dobio po tamburi od prosjecnog Splita.I odmah druga ploca u ovom clanku.E,ajde Ciro dosta vise lupetanja.Radi i suti i moli Boga da Zadar ostane u ligi i da ti Sinovcic na kraju plati sta ti je obecao.