Na odmoru nakon finala u Marseilleu

Čilić: Sva sreća da Mario ima alternativu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Čilić: Sva sreća da Mario ima alternativu
22.02.2011.
u 11:37
Marin Čilić ovog je tjedna na zasluženom odmoru nakon nastupa u Marseilleu. – Podizat ću fizičku spremu kako bih što spremniji dočekao dvoboj s Njemačkom. I bio mi je cilj tempirati formu za taj meč – kazao je Čilić
Pogledaj originalni članak

– Dobro sam igrao i osjećao loptu još od Rotterdama, a u Marseilleu je bilo stvarno odlično, posebice u mečevima protiv Berdycha i Južnjog. Tajna povratka u formu? Kombinacija više stvari. Sigurno to što igram bez pritiska obrane bodova kao što je bilo lani, a i to što posljednja dva tjedna nemam poziciju nositelja, od mene se manje očekuje, pa ja lakše i igrati. A s pobjedama se vratilo i samopouzdanje. Turnir u Marseilleu bio je strašno jak, po imenima čak i jači od turnira iz Serije 500 u Memphisu – reći će nam Marin Čilić po povratku u Zagreb.

– Igrao sam puno u zadnje vrijeme, sad ću se nekoliko dana odmoriti, i to bez reketa. Uglavnom ću u teretani podizati fizičku spremu kako bih što svježiji dočekao sljedeći tjedan i susret Davisova kupa s Njemačkom. Ma sve je to bilo planski, cilj mi je bio tempirati formu za taj meč – sa smiješkom će 22-godišnji Međugorac.

Naravno, u svim teniskim krugovima tema je završetak karijere Marija Ančića.

– Čuo sam se s njim, jako je tužno čuti takvu odluku. Znam da mu nije bilo lako posljednjih godina, da je prošao kroz sve i svašta. Mario je sportaš koji se nikad nije predavao, a posebno je teško kad vrhunskog sportaša omete takva ozljeda leđa. I to u njegovim najboljim teniskim godinama. Pozitivna je stvar da u cijeloj priči ima alternativu – diplomu i da će se i dalje baviti onim što voli. Siguran sam isto tako uspješno kao što je to bilo i u sportskoj karijeri – kaže Marin, koji je na novoj ATP listi sa 28. skočio na 21. mjesto. Ivan Ljubičić ostao je 14., Ivan Dodig je sa 62. stigao na 60. mjesto.

Mario Ančić u trenutku ‘umirovljenja’ bio je 476. tenisač svijeta.

– Bilo mi je drago kad me Mario nazvao, no, nažalost, povod nije bio najsretniji. S njim sam proveo nekoliko lijepih trenutaka u svojoj karijeri, od OI u Ateni do Bratislave 2005. Rekao mi je da više nema smisla pokušavati povratak, da ni operacija ništa ne jamči. Želim mu sve najbolje. On je pametan dečko, a sa 26 godina pred njim je još cijeli život – biranim je riječima o Mariju Ančiću govorio zlatni izbornik Nikola Pilić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.