MENTALNI ČVRST

Čilić sa Chardyjem ima treću priliku ući u četvrtfinale Wimbledona

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Čilić sa Chardyjem ima treću priliku ući u četvrtfinale Wimbledona
30.06.2014.
u 09:00
U jedinom susretu, u Münchenu 2009., Francuz je slavio sa 3:6, 7:5, 6:4.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić bije treći boj za četvrtfinale u Wimbledonu. Prvi put, 2008. godine, u osmini finala zaustavio ga je Francuz Arnaud Clement (3:6, 5:7, 2:6), a drugi put, preklani, Britanac Andy Murray (5:7, 2:6, 3:6), koji je poslije u finalu izgubio od Rogera Federera. Hoće li u ponedjeljak (na terenu 18, drugi meč dana – nakon dvoboja Čehinja Smitkove i Safarove koje kreću u 12.30) biti Marinova treća – sreća?

Bolji od Ive i od Dodiga

Njegov suparnik, Francuz Jeremy Chardy dobio je ove godine Ivu Karlovića (Eastbourne), Ivana Dodiga (Rim), ali i Rogera Federera (također u Rimu). Chardy je jednom već osvojio wimbledonsku krunu – kao junior 2005. godine.

– Možda je Chardy široj publici manje poznat jer nema kontinuitet vrhunskih rezultata, ali je vrlo neugodan, potpuno drukčiji od svih s kojima sam ovdje igrao i sjajno servira. Veliki je ulog u pitanju, i zato se moram maksimalno pripremiti za taj meč i ništa ne smijem prepustiti slučaju. Nadam se da će u ponedjeljak sve funkcionirati na najvišoj razini i da ću, uz malo sreće, doći do iznimno važne pobjede – najavio je Čilić.

Mentalno ste čvrsti?

Servis mu je sjajan

– To je jedna od stvari na kojoj sam puno radio s Goranom. Razgovarali smo često o tome i on me upozoravao na to koliko je važno biti psihički jak. Kako moram vjerovati u svoju igru jer je to jedini način na koji mogu pobjeđivati najbolje. U susretu s Berdychom sam dokazao, sebi i drugima, da mogu igrati na vrhunskoj razini i meč od tri seta, i to meč visokog intenziteta, protiv igrača koji je nedvojbeno jedan od najneugodnijih na travi. Odigrao sam odlično i mislim da sam spreman za velike stvari, ali se moram maksimalno pripremiti za svaki meč posebno. Svi će sljedeći mečevi biti iznimno teški i iscrpljujući, posebno na mentalnoj razini – napomenuo je Čilić, jedan od najboljih servisera. Sa 65 asova u prethodna tri meča zauzima peto mjesto (prvi je Kyrgios sa 76, Chardy ih ima 55). Čilić je i po učinkovitosti prvog servisa također u vrhu sa 85 posto, od igrača koji su još u turniru bolji od njega samo je Miloš Raonić – 89 posto.

>> Protiv Jeremyja Chardyja moram odigrati svoj najbolji tenis

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.