US OPEN

Čilić projurio pred Tomića uz tri (!) izgubljena gema, čeka ga Federer

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Čilić projurio pred Tomića uz tri (!) izgubljena gema, čeka ga Federer
02.09.2011.
u 00:00
Naše tenisačice oprostile su se u drugom kolu američkog US Opena.
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić treći će put zaigrati u trećem kolu US Opena, prvi hrvatski reket  je neočekivano lako obacio posao sa 18-godišnjim Australcem Bernardom Tomićem, četvrtfinalistom ovogodišnjeg Wimbledona, izgubivši u cijelom meča samo tri gema (6:1, 6:0, 6:2) za 80 minuta igre. Bila je to njegova najuvjerljivija pobjeda na Grand Slam turnirima i druga nad Tomićem nakon Australian Opena prošle godine.

Sljedeći suparnik mu je treći tenisač svijeta Roger Federer protiv od kojeg je izgubio oba dosadašnja susreta. Hrvatski tenis ostao je bez predstavnica na ovogodišnjem izdanju US Opena.

Naša najbolja igračica Petra Martić nje bila daleko od trećeg kola u srazu sa Ruskinjom Anastazijom Pavljučenkovom (17. nositeljica), vodila je 3:2 u trećem setu, no na kraju ipak ispustila svoj najbolji doseg na Grand Slam turnirima. Za konačnih 6:4, 2:6, 6:4 za Ruskinju koju u 3. kolu čeka sudar s Jelenom Janković. Mirjana Lučić nije se pokazala ravnopravnom suparnicom osmoj tenisačici svijeta, Talijanki Francesci Schiavone, bila je to revija promašaja hrvatske tneisačice koja je u 14 odigranih gemova (6:1, 6:1) napravila čak 32 neprisiljene pogreške (Schiavone samo sedam).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
01:25 02.09.2011.

bravo cilicu