ATP PEKING

Čilić preko Andrejeva do drugog kola

Foto: AFP
Čilić preko Andrejeva do drugog kola
05.10.2009.
u 14:48
Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač (15. na ATP ljestvici) uspješno je otvorio ATP turnir u Pekingu (tvrda podloga), za kojeg je dobio pozivnicu organizatora.
Pogledaj originalni članak

Prvi hrvatski reket u ovom trenutku komentirao je igrače koje nikako ne želi vidjeti preko puta mreže.

Zanimljivo da među njima nije spomenuo one najbolje na svijetu poput Rogera Federera, Rafaela Nadala ili Andyja Murraya.

- Najteži suparnik mi je David Nalbandian (koji je jednu poziciju ispred njega na ATP listi, op.a.). Sjećam se meča za Davisov kup u Hrvatskoj prije tri godine kada me dobio bez ikakvih problema. Osjećao sam se nemoćno, rijetko sam se ikada tako osjećao na terenu. Uhvatio sam tri-četiri gema (6-1, 6-1, 6-2 op.a.). David se sjajno kreće, ima odličan retern, posjeduje apsolutno sve udarce, nepredvidljiv je - sipao je komplimente Čilić i zaključio:

- Stvarno me čudi da još nije osvojio Grand Slam naslov.

Preostala dvojica po Čilićevu izboru su sljedeći:

- Gael Monfils je drugi. Nisam s njim nikada igrao, pa ga ne stavljam na listu jer imam gorka iskustva. No, on je vjerojatno najbrži tenisač na svijetu, te mi ne odgovara njegov stil igre. Teško je slomiti igrače koji imaju odgovor na valjda svaki napad. Treći je Karlović, tenisač razornog servisa protiv kojeg nema ritma, već pažljivo moraš čekati svoju priliku. Karlović se odavno isprofilirao kao jako opasan tenisač - rekao je Čilić za kraj. U 1. kolu je Čilić, inače osmi nositelj turnira, pobijedio ruskog tenisača Igora Andrejeva 6-4, 6-4, za jedan sat i 23 minute igre.

U prvom setu je Čilić odmah u otvorenom gemu napravio break, te ga je ljubomorno čuvao do kraja te dionice. Nitko od tenisača u prvom setu, a nakon tog prvog gema, nije došao u priliku za oduzimanje suparničkog servisa.

U drugom setu se otvaralo mnogo mogućnosti za oba tenisača, s tim da je Čilić s dvostrukim breakom pobjegao na 3-0. Andrejev je vratio jedan break, ali više od toga nije uspio.

Hrvatski tenisač je prilično dobro držao svoj servis kroz cijeli meč. Osvajao je 72 posto nakon prvog, te 73 posto nakon drugog ubačenog servisa.

U 2. kolu je suparnik Marinu Čilić francuski tenisač Julien Benneteau, inače 35. igrač na ATP ljestvici. Može se reći da Čiliću odgovara igra Francuza jer ga je dobio oba puta na tvrdoj podlozi, kakva je i u Pekingu.

Istina je, nije bilo lako, ali je Čilić slavio na US Openu 2008. godine s 3-2 u setovima, a potom ove godine u Dubaiju 2-1.

ATP Peking, 1. kolo:

Čilić (8) - Andrejev 6-4, 6-4

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.