Copa America

Čile ponizio Meksiko sa 7:0, u polufinalu i Argentina

Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
Argentina's Gonzalo Higuain celebrates after scoring against Jamaica during their first round Copa America 2015 soccer match at Estadio Sausalito in Vina del Mar, Chile, June 20, 2015. REUTERS/Rodrigo Garrido Picture Supplied by Action Images
19.06.2016.
u 10:08
Četverostruki strijelac za Čile bio je suigrač Andreja Kramarića iz Hoffenheima Eduardo Vargas (44, 52, 57, 74)
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Argentine svladali su reprezentaciju Venezuele s 4-1, a Čile je s čak 7-0 pobijedio Meksiko, čime su se ove dvije reprezentacije pridružile reprezentacijama SAD-a i Kolumbije u polufinalu Copa Americe Centenario, što se održava na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Argentinci su na stadionu u Foxboroughu, predgrađu Bostona, gdje svoje domaće utakmice igra NFL momčad New England Patriots, već u prvom poluvremenu dvoboja s Venezuelom imali dva pogotka prednosti zaslugom dvostrukog strijelca Gonzala Higuaina (8, 28).

Kod prvog pogotka Higuain je sjajno reagirao na ubačaj Lionela Messija, a u 28. minuti je iskoristio pogrešku veznjaka Figuere koji mu je predao loptu vraćajući je svom vrataru, što je napadač Napolija hladnokrvno iskoristio. Venezuela je u 44. minuti mogla smanjiti zaostatak, ali je Seijasov pokušaj 'panenke' iz kaznenog udarca argentinski vratar Romero zaustavio tako što je ostao na mjestu i uhvatio loptu u naručje.

U 60. minuti Gaitan je asistirao Messiju za treći argentinski pogodak. Rondon je u 70. minuti pogotkom glavom smanjio zaostatak Venezeule, ali već samo minutu poslije Lamela je na asistenciju Messija i uz pomoć vratara Venezuele postavio konačnih 4-1.

Lionel Messi se svojim pogotkom izjednačio na listi najboljih argentinskih strijelaca s dosad vodećim Gabrielom Batistutom. Obojica sada imaju 54 pogotka u reprezentativnom dresu.

"Lijepo je izjednačiti Batistutin rekord, ali koncentrirani smo na osvajanje Cope Americe. Ono što smo dosad napravili bilo je dobro i na dobrom smo putu. Dižemo se iz utakmice u utakmicu te samo tako trebamo nastaviti", rekao je Messi nakon četvrtfinalne pobjede.

U Santa Clari su brojni meksički navijači doživjeli težak udarac. Rastrčani Čileanci, osvajači prošlogodišnjeg, redovnog izdanja Copa Americe održanog u njihovoj zemlji, ispratili su Meksiko iz turnira s čak sedam pogodaka.

Četverostruki strijelac bio je suigrač Andreja Kramarića iz Hoffenheima Eduardo Vargas (44, 52, 57, 74), dva pogotka, vodeći i posljednji, postigao je Edson Puch (16, 87), a pridružio im se i Alexis Sanchez (49) koji je uz Artura Vidala bio i dvostruki asistent.

U noći s utorka na srijedu (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu reprezentacije SAD-a i Argentine će u Houstonu odigrati prvu polufinalnu utakmicu, dok će 23 sata poslije započeti dvoboj Kolumbije i Čilea u Chicagu. Poražene reprezentacije će se u noći s 25. na 26. lipnja boriti za treće mjesto u Phoenixu, dok će 24 sata poslije u East Rutherfordu u New Jerseyju biti odigrana finalna utakmica Copa Americe Centenario.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.