FINALE PH

Cibonine legende Mršić i Mulaomerović u borbi za naslov prvaka

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - CIbona
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Cibona - Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar - CIbona
29.05.2016.
u 10:21
Osim trenerskog, pred nama je i zanimljiv playmakerski dvoboj između dvojice Amerikanaca – Cedevitina Jacoba Pullena i Cibonina Jamesa Florencea. Zanimljivo je da se ova dvojica Amerikanaca, premda žive u istom gradu, uopće ne druže.
Pogledaj originalni članak

Hoće li Cedevita osvojiti treći naslov uzastopce ili će se Cibona domoći 19. naslova prvaka Hrvatske znat ćemo nakon finalne serije koja počinje večeras u 20 sati, u dvojci Doma sportova. Očekivani je to finale doigravanja u kojem će strateške bitke voditi dvojica bivših suigrača iz hrvatske reprezentacije i Cibone Veljko Mršić (45) i Damir Mulaomerović (41).

– Mulu sam u Ciboni dočekao kao mladog igrača. Igrali smo tri sezone zajedno i ja sam mu bio kapetan, a onda smo iste godine otišli u Italiju, on u Fortitudo, ja u Varese, gdje smo bili suparnici. Kao igrača pamtim ga po tome što je imao pozitivnu drskost. Borio se za sebe, znao se nametnuti – prisjeća se Mršić.

Treneri u dobrim odnosima

A zajedničkih igračkih dana prisjetio se i Mulaomerović:

– Kao igrač Veljo je dobro čitao igru, igrao na inteligenciju, a bio je i veliki radnik. Obojica smo bili izraziti natjecatelji i u tadašnjoj Ciboni svaki je trening bio natjecateljski, što nas je sve činilo boljim. Cijela ta naša Cibona izgarala je na svakom treningu.

Za razliku od nekih bivših okršaja ovih klubova u kojima su se suočavali treneri koji nisu u najboljim odnosima, Mrša i Mula su i danas u dobrim odnosima i ne bi željeli da se ovaj finale igra u bilo kakvim tonovima osim u pozitivnim.

– Ja Mulu poštujem, napravio je puno otkada je došao u Cibonu. Kao trener, dosta je dobro raspodijelio uloge na terenu. Hijerarhija se vidi, a i psihološki radi jako dobar posao – ističe Mršić, dok na istu temu Mulaomerović kazuje:

– Veljko je s Cedevitom u Euroligi pokazao da je jedan od najboljih trenera u regiji.

U raspravama o tome tko je u prednosti, obojica se slažu da je ona na strani Cedevite pa Mršić prihvaća ulogu favorita:

– U Europi smo igrali jače klupsko natjecanje od Cibone, u ABA ligi smo bili bolje plasirani, uvjerljivo smo izborili startnu jedinicu i to nas čini favoritima. No, to je uloga s kojom se treba znati nositi.

Izazivač Mulaomerović na tu temu kazuje ovo:

– Cedevita je u blagoj prednosti jer su kroz cijelo prvenstvo bili prvi, imali su lakšeg suparnika u polufinalu i manje su se potrošili. No, mi smo ispunili ciljeve kluba i finale ćemo igrati neopterećeni.

Osim trenerskog, pred nama je i zanimljiv playmakerski dvoboj između dvojice Amerikanaca – Cedevitina Jacoba Pullena i Cibonina Jamesa Florencea. Zanimljivo je da se ova dvojica Amerikanaca, premda žive u istom gradu, uopće ne druže. Vide se samo na utakmicama, a kada se sretnu, obično u nekom od zagrebačkih šoping-centara, samo se pozdrave.

– Ja nemam običaj družiti se s igračima iz redova najvećeg rivala, pa makar to bio i moj sunarodnjak – ističe Florence.

Pritisak je na cedevitašima

Istog je stava i Pullen, no njemu se ionako ne izlazi van jer svoje slobodno vrijeme najčešće koristi za spavanje.

– Protiv Florencea nikad nisam igrao sve dok nismo počeli igrati u Hrvatskoj. Dobar je šuter, može zabiti iz svakog dijela igrališta, a stalno traži priliku da šutira iz pick and rolla i to je teško braniti.

Pullen smatra da igra Cibone puno više ovisi o igri Florencea nego Cedevitina o njegovoj igri.

– Oni jako puno ovise o Florenceu i Žižiću, a mi imamo 9-10 igrača koji mogu jako dobro igrati.

Tako je bilo i u tri međusobna dvoboja. Florence je uvijek morao više dati da bi Cibona bila ravnopravna.

– Obojica smo skoreri i oba tima ovise o nama. Pullena je jako teško čuvati jer može šutirati, može prodirati i na tebi je da mu sve to pokušaš otežati. Uvijek je miran, izgleda siguran u ono što želi učiniti, nikad izvan kontrole.

Kako god bilo, pritisak je doista veći na ramenima cedevitaša jer s obzirom na ulaganja, sve osim naslova za Cedevitu bio bi neuspjeh, a cibosi već sada slave istek sezone ispunjenih svih ciljeva.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Azriel
Azriel
10:40 29.05.2016.

legende????