OBRANILI NASLOV

Četverac na pariće osvojio Svjetski kup

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Četverac na pariće osvojio Svjetski kup
14.07.2013.
u 18:30
Svjetski prvaci iz 2010. te srebrni s lanjskih Olimpijskih igara su nakon oko 500 metara preuzeli su vodstvo i zadržali ga do kraja.
Pogledaj originalni članak

 

Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković obranio je naslov u Svjetskom kupu. Naš je četverac slavio u finalu Svjetskog kupa u Luzernu te tako obranio naslov.
Svjetski prvaci iz 2010. te srebrni s lanjskih Olimpijskih igara su nakon oko 500 metara preuzela vodstvo i zadržali ga do kraja. Drugo mjesto osvojili su Nijemci, a treće Estonci.

Hrvatski četverac na pariće obranio je naslov Svjetskog kupa. Na 3. regati Svjetskog kupa u Luzernu osvojili su prvo mjesto s vremenom 5:39,63. Druga je bila njemačka, a treća estonska posada.

– Iako nismo bili opterećeni imperativom prvoga mjesta, očekivali smo pobjedu – rekao je David Šain, član četverca uz braću Sinković, Martina i Valenta, te Damira Martina.

Za obranu naslova pobjednika Svjetskog kupa bilo je važno da Britanci u finalu ne budu drugi. Ne da nisu bili drugi nego su na kraju bili tek četvrti.

U početku utrke naš četverac bio je treći, vodila je Rusija, no samo do sredine puta, kad Hrvati izbijaju na čelo. Rusi nisu više mogli držati visoki tempo pa ih je prestigla i Njemačka, a potom i Estonija.

– Bili smo savršeno sinkronizirani, naravno, velika je prednost što se tako dobro poznajemo i što smo zajedno već četiri godine – zaključio je Šain.

Podsjetimo, četverac je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio srebro. Pobjeda u Luzernu našem je četvercu bila jubilarna deseta u natjecanjima za Svjetski kup u karijeri. Četverac bez kormilara (braća Begović, Kolobarić i Janjić) bio je pak drugi u B finalu. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.