ZATEGNUT ODNOS

Červar priča da Balić lošije igra u finalima, mogu li dalje zajedno?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Červar priča da Balić lošije igra u finalima, mogu li dalje zajedno?
02.02.2010.
u 20:49
- Povukao sam ga iz igre i rekao mu da ne mogu mirno gledati kako gubi lopte. Nemam pardona ni za koga, pa ni za Balića - objasnio je Červar svoj potez u finalu.
Pogledaj originalni članak

Mogu li Lino Červar i Ivano Balić i dalje zajedno? To se pitanje sve češće postavlja nakon finalne utakmice Europskog prvenstva u Austriji tijekom koje je bilo više nego očigledno da su se dobro posvađali uz rub igrališta.

Morao sam ga povući

– Bilo je takvih svađa i prije, ali sad se to možda najbolje vidjelo. Nisam mogao mirno gledati kako je nekoliko puta izgubio loptu, i to u trenucima kada sam vidio da Francuzi nemaju rješenja, u trenutku kada smo u samoj završnici prvog poluvremena vodili s 12:9 – rekao je Lino Červar.

Nekada ga ni u trenucima kada bi loše igrao ne bi povukao iz igre, a kamoli da mu nešto kaže.

– Po prirodi sam jako tvrdoglav i jednostavno sam imao potrebu to napraviti. Povukao sam ga iz igre i još mu to glasno rekao – kazao je Červar.

No, ni Balić mu nije ostao dužan, pa je s tribina sve to loše izgledalo.

– Rekao mi je što misli. Ponovio sam mu da nas je svaka pogreška u napadu skupo stajala jer francuska reprezentacija jako brzo kažnjava svaku suparničku pogrešku. Kada počne utakmica, nemam više pardona ni za koga, pa tako ni za Balića – rekao je Červar.

Jeste li poslije utakmice razgovarali o tomu?

Suradnja nije upitna

– Nije to uopće problem, dogodilo se u trenucima velikih emocija na parketu. Rekao sam Ivanu poslije da je, po mome mišljenju, trebao biti u najboljoj momčadi prvenstva i da je u Austriji igrao možda i najbolje otkako ga od 2003. godine vodim – istaknuo je Červar.

Dakle, nastavak suradnje nije upitan?

– Naravno da nije. Svatko ima pravo na svoju rukometnu filozofiju. No, ja sam izbornik i odlučujem tko će i kada igrati. Ne sumnjam u to da će Ivano jednog dana biti ne samo dobar nego odličan trener – istaknuo je Červar.

Zanimljivu informaciju iznio je makedonski novinar Agron Hajredini koji je s izbornikom Červarom putovao do Skoplja.

– Červar mi je rekao da Balić uvijek igra fantastično sve do finala, ali da tako ne igra i u finalu – rekao je Hajredini.

Očigledno je izbornik mislio na posljednje finala EP-a u Norveškoj i SP-a u Zagrebu. No, i on dobro zna da je tada Ivano igrao ozlijeđen i bilo je pravo čudo da je uopće i igrao. Također, trzavica je bilo i u klubu, prije nego što je Červar otišao iz CO Zagreba. Trzavica koje se dosad nisu odrazile na rezultat, no gomilaju se...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DA
danielzg
23:44 02.02.2010.

Topgen ja sam za razliku od tebe igrao rukomet i kužim stvari pa pogledaj moj post od 23.12 gdje sam nabrojio sam dio červarovih pogrešaka koji običan gledatelj ne vidi! Zadaća sportskih novinara je da na stručan način pišu o utakmicama i po meni je Večernji bio i preblag prema njemu!

LY
Lynx
08:51 03.02.2010.

Ove Červarove izjave dokazuju da je alibi trener i još k tomu i vrlo loš trener. Interesantno kako je Balić finala igrao dobro na OI u Ateni i u Portugalu kada je Červaru pomoćnik bio Smajlagić.

GE
gepard1973
08:40 03.02.2010.

Mislim da je vrijeme za promjene