LINO NAKON TREĆE POBJEDE

Červar: Nemamo luksuz promašivanja zicera

Foto: Goran Stanzl
Červar: Nemamo luksuz promašivanja zicera
23.01.2010.
u 21:43
Rukometaši Hrvatske ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu u Grazu svladavši Rusiju sa 30:28 i u drugi krug, koji ćemo igrati u Beču, donosimo četiri velika boda.
Pogledaj originalni članak

Prvi put smo u povijesti europskih prvenstava pobijedili Rusiju, a pobjeda je bila sve samo ne laka.

- Još u 46. minuti smo gubili s tri razlike. Situacija je činila bezizlaznom, a onda smo smogli snage za veliki preokret. Ovu utakmicu dobila je cijela momčad, dobilo je zajedničko srce svih igrača - istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Dobar dio utakmice nismo dobro izgledali.

- Bilo je previše uspona i padova, oscilacija od dobroga ka lošemu. Igrali smo dosta u grču što je razumljivo jer je ulog bio velik. I taman kada smo nekako uspjeli složiti obranu iznenadio nas je Andrej Starih koji nas je zasuo pogotcima sa široke pozicije. Taj dečko nikad do sad ovako dobro nije odigrao kao protiv nas - rekao je Červar.

Sreća što ga je Vladimir Maksimov, trener Rusije, u završnici utakmice izveo iz igre i vratio Rastvorceva čiji je šut u ključnim trenucima obranio Mirko Alilović.

- Moramo smanjiti promašivanje zicera. Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti u drugom krugu. Drago mi je da su svi igrači nastupili i tako dali svoj doprinos - rekao je Červar.

U jednom trenutku spreman za igru bio je i Blaženko Lacković.

- Da, htio sam ga ubaciti a onda mi je rekao da još malo pustim Bičanića - rekao je izbornik.

Ovoga puta suci nisu Voriju dosudili niti jedno probijanje.

- Je, istina. Vori se dugo tražio u napadu. Sreća da je odlično odigrao obranu u posljednjih deset minuta - naglasio je izbornik.

Ponovno ste počeli u postavi sa Kopljarom?

- Više zbog igre u obrani nego u napadu.

Nije išlo i brzo je bio zamjenjen. Krila su ukupno postigla 14 pogodaka.

- Nemam im što prigovoriti. Oduševio me mali Štrlek.

Ivano je ponovno ukrao ključnu loptu?

- Tim potezom iskupio se za neke svoje pogreške. Ma, Ivano je još jednom dao sve od sebe. Borio se kao lav i to poštujem - rekao je Lino.

U sljedećem krugu očekuju nas dvije skandinavske momčadi i domaćin europskog prvenstva.

- O Dancima znamo sve. To su naši veliki suparnici, aktualni europski prvaci. Islanđani su olimpijski doprvaci i trenutno igraju jako dobar rukomet. Ne smijemo podcijeniti ni Austrijance koji u svojoj reprezentaciji imaju osam igrača koji igraju u njemačkoj ligi. Daleko je još polufinale. Idemo utakmicu po utakmicu - rekao je Červar.

Prvi su na redu Islanđani?

- Bit će teško kao i do sada.Oni igraju super brzo i moramo paziti da nas ne iskontriraju. Imaju jake pojedince, poput Stefanssona i naša obrana će imati dosta posla - zaključio je Červar.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.