POVRATAK VATRENIH

Čekali su četiri godine: Poljud ostaje bez Hrvatske zbog – gljivice koja pogađa rižu!?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Davor Šuker na Poljudu
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Na Poljudu novi travnjak
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Milenijiska fotografija Šime Strikomana na Poljudu
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Na Poljudu novi travnjak
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Na Poljudu novi travnjak
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Na Poljudu novi travnjak
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Policija na Poljudu
02.10.2019.
u 09:06
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ima mogućnost narediti čelnicima Hajduka suspenziju travnjaka Poljuda do daljnjega, a hoće li to i napraviti, doznat ćemo uskoro
Pogledaj originalni članak

Problemi s travnjakom na Poljudu se nastavljaju. Iako je promijenjen prošle godine, a ovo ljeto na njemu se nije održavao festival Ultra Europe, travnjak je i dalje daleko od idealnog stanja.

Zato je druga momčad Hajduka zamijenila domaćinstva za dvije utakmice, a prva momčad neko vrijeme mora trenirati izvan stadiona. Problemi s travom zabrinuli su i Uefu.

Stanje travnjaka nekoliko dana uoči utakmice Hrvatske protiv Mađarske (10. listopada) zabrinulo ih je pa su naložili zabranu odigravanja utakmice Hajduka i Varaždina ovu nedjelju kako bi se teren sačuvao. Nakon svih pregovora Hajduka, Varaždina i HNS-a, utakmica je pomaknuta s nedjelje na subotu u 15 sati.

Inače, neke informacije kažu kako je ''bolest trave'' pyricularia grisea, biljno-patogena gljivica koja najčešće pogađa rižu. Uočeno je sve to još u kolovozu i od tada se trava tretira, ali ljudi koji o tome brinu nisu je uspjeli suzbiti.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ima mogućnost narediti čelnicima Hajduka suspenziju travnjaka Poljuda do daljnjega, a hoće li to i napraviti, doznat ćemo uskoro.

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu



 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

SP
Split71
09:31 02.10.2019.

ocito je da Hajduk ratuje sam protiv sebe

OL
oLo
09:47 02.10.2019.

Eto, i trava vam bolesna, kao i sve.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:44 02.10.2019.

Pa zar to nije najboljiji stadiJon na cilemu sviiiiitu?