UPALI U KRIZU

Cedevitašima treba psiholog, jer porazi u završnicama stvar su glave

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Cedevita
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Cedevita
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Cedevita
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Cedevita
Foto: Pixsell
Cedevita
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Cedevita
24.01.2017.
u 07:00
Čini da bi ovoj skupini igrača dobro došao sportski psiholog, netko tko će im “ući u glavu” i detektirati razloge za mentalne blokade jer jedini razlog posrtanja sigurno nije umor od prejakog ritma utakmica.
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Cedevite imaju ozbiljan problem. Onemoćali su pa utakmice koje dobro otvore u pravilu gube. U posljednjih 11 dana dogodilo se to u Malagi, Berlinu, Splitu i Novom Mestu.

Stoga nam se čini da bi ovoj skupini igrača dobro došao sportski psiholog, netko tko će im “ući u glavu” i detektirati razloge za mentalne blokade jer jedini razlog posrtanja sigurno nije umor od prejakog ritma utakmica.

Uoči sutrašnje utakmice Eurokupa s Albom (19 sati), ohrabrujuće je da se vraća Marko Tomas, “zapovjednik” obrane. Cedevitaši su u stanju igrati jako dobru obranu, ali samo na mahove pa bi Tomasov povratak tome mogao biti lijek.

No, Tomas je i igrač koji je u stanju stvoriti višak što je slabost momčadskih razigravača. Istina jest da su ozljede Babića i Tomasa, ali i prečesta putovanja, učinile svoje tako da se Cedevita našla u tunelu iz kojeg se izlaz ne vidi najbolje. U Eurokupu “vitamini” imaju 0-3 i samo ih neki bajkovit rasplet može odvesti dalje.

Tek četvrti u PH

U ABA ligi imaju već šest poraza i sve su dalje od drugog mjesta i prednosti domaćeg terena u mogućem polufinalu s Partizanom. U Prvenstvu Hrvatske Cedevita ima četiri poraza (10-4) i trenutačno je četvrta iza Splita (12-2), Jollyja (12-2) i Šibenika (11-3), a ako ne podigne formu, neće se dobro provesti ni na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića u veljači u Šibeniku.

Unatoč krizi, u Cedeviti zasad neće povlačiti radikalne poteze, no nužno je učiniti kompletnu dijagnostiku i vidjeti što su igrački, a što trenerski propusti. Uostalom, tko kaže da sada u Eurokupu neće uslijediti tri uzastopne pobjede, kao što se lani dogodilo u Euroligi kada je Cedevita u tjedan dana pobijedila i u Istanbulu (Efes) i u Milanu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
MikiPrdekana
09:36 24.01.2017.

Ma Mrsic nije u stanju voditi KK Zapad iz Malesnice a kamoli Cedevitu.

Avatar links
links
07:29 24.01.2017.

pa ako u ključnim momentima imaš Krušlina i Katića na terenu znaš šta te čeka....