Ogorčeni

Cedevita: Kazne su prevelike! A gdje je odgovornost ostalih?

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Cedevita: Kazne su prevelike! A gdje je odgovornost ostalih?
12.02.2013.
u 14:46
- S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila - kaže Cedevitin direktor Krešimir Novosel.
Pogledaj originalni članak

HKS-ov povjerenik natjecanja Josip Bilić danas je odredio kazne KK Cedeviti i Marku Tomasu za događaje nakon finala Kupa Krešimira Ćosića. KK Cedevita i njen sportski direktor Matej Mamić kažnjeni su s ukupno 36.000 kuna, a Marko Tomas sa 20.000 kuna i četiri utakmice neigranja u domaćem prvenstvu.

- S kaznama glede propozicija natjecanja još se i možemo složiti, ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila - rekao je direktor KK Cedevite Krešimir Novosel i dodao:

- Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna je HKS-a od četiri utakmice i 20.000 kuna previsoka. Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali alarmirati nadležne na određene nepravilnosti, ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom, već na startu susreta kažnjeni smo s jednom. Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara dva metra od njega koji ne reagira. Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira. Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, osam se godina i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir. Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FO
fordovac12
22:39 12.02.2013.

Kolika je kazna za tebe mali Mirko i za Mamica, pa vas bi tedeski trebao dobro naprašiti!!

LJ
ljimonad
16:06 12.02.2013.

Pa da kazna je previsoka, treba gledatelje jednostavno tuči ako su protiv tebe, zar ne drugovi iz napuhanog kluba.