Bolje od Rumunjki

Canjuga: Pobjeda je došla kad su se cure ‘poštemale’

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Canjuga: Pobjeda je došla kad su se cure ‘poštemale’
12.12.2011.
u 19:41
Hrvatske rukometašice nakon velike borbe u utakmici s puno preokreta pobijedile su Rumunjsku sa 28:27 i plasirale se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu
Pogledaj originalni članak

Među osam najboljih bili smo samo jednom, 1997. godine kada smo sa izbornikom Nenadom Šoštarićem osvojili šesto mjesto.

- Poveli smo 5:2 i stali. Kao da smo se preplašili Rumunjske koju nikad nismo pobijedili na velikim natjecanjima. Obrana je popustila i primili smo 18 pogodaka. Čovječe, 18 pogodaka u jednom poluvremenu, a protiv Danske smo primili 23 u cijeloj utakmici. U tu obranu smo se kleli, a ona nas je izdala - rekao je naš izbornik Vladimir Canjuga.

Početkom drugog poluvremena bili smo na rubu ispadanja, Rumunjska je vodila s 19:15 i imala napad s igračicom više. Nisu postigle pogodak i stvari su se okrenule u našu korist. Serijom 5:0 preokrenuli smo rezultat, a onda je nestalo struje na 20 minuta.

- Prekid je njima bolje došao jer smo bile u naletu. No, i kad smo gubile s dva gola razlike pokazale smo karakter i na kraju smo zasluženo pobijedile. Uh, ona posljednja minuta trajala je cijelu vječnost - govorila je Jelena Grubišić, koja je obranila ključnu loptu u završnici.

U svlačionici je na poluvremenu bilo mirno.

- Nije bilo povišenih tonova. Rekao sam da moramo čvršće igrati u obrani, da se moramo ‘poštemati’. Tako je i bilo. Primili smo samo devet golova - rekao je Canjuga.

U četvrtfinalu ćemo u srijedu, u Sao Paulu, igrati protiv Norveške.

- Teško je očekivati čudo protiv europskih i olimpijskih prvakinja - rekla je kapetanica Miranda Tatari.

Hrvatska je protiv Rumunjske pobjedu izborila u sastavu: Grubišić (3), Jelčić (4), Žderić, Tatari 3, Jovetić, Šerić, Petković, Gaće 2, Pušić 1, Horvat 2, Franić 5 (3), Penezić 6, Lovrić, Zebić 4 (1), Milanović-Litre 3, Ježić 2.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CR
crvenaHrvatska
20:02 12.12.2011.

- Cere, palac gore

Avatar billybull
billybull
08:32 13.12.2011.

rukomet, hokej na travi, sinkronizirano plivanje, mini golf....zakaj nas mucite s tim svjetski apsolutno nepoznatim i nepriznatim sportovima? koga uopce briga za to?

MA
maxxxx
08:48 13.12.2011.

billy, odi na \"crnu kroniku\", tamo imaš poznatog i priznatog nogometa koliko hoćeš