BEZ MILOSTI

Brutalna kazna za Srbiju jer je Vlada zabranila utakmicu protiv Kosova

Foto: Screeshot
Delije rukomet
Foto: Screenshot
Delije
Foto: Screenshot
Delije
23.03.2018.
u 19:25
- Preostale utakmice Norveške, Slovačke i Kosova bit će odigrane prema predviđenom rasporedu.
Pogledaj originalni članak

Srbija je domaćin kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo juniorki, a danas su trebali igrati protiv Kosova u Kovilovu.

No utakmica se nije igrala jer je Vlada Srbije zabranila njeno odigravanje samo dva sata prije početka, očito zbog straha od navijača. Naime, u Srbiji su navijačke skupine najavile svoj dolazak pred dvoranu. Delije su već sinoć stigle u Kovilovo te su priredile vatreni doček igračicama Kosova. Prema pisanju srbijanskih medija, pjevali su pogrdne pjesme o državi koju ne priznaju.

Europska rukometna federacija (EHF) odmah je reagirala i isključila srpsku reprezentaciju iz daljnjeg natjecanja.

- S obzirom na sigurnosna pitanja oko utakmice i na osnovu savjeta tamošnje policije kvalifikacijska utakmica premještena je u Kovilovo iz Kragujevca. Trebalo se igrati iza zatvorenih vrata bez navijača i predstavnika medija. Zbog otkazivanja utakmice EHF je odlučio reprezentaciju Srbije isključiti iz daljnjeg natjecanja - poručili su iz EHF pa dodali:

- Preostale utakmice Norveške, Slovačke i Kosova bit će odigrane prema predviđenom rasporedu. EHF ostaje u kontaktu s čelnicima Rukometnog saveza Srbije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ZG
zg223
20:24 23.03.2018.

bravo za 'zapadnu' drzavu srbiju..haha

SV
sven222
20:11 23.03.2018.

Bog me ubio ako su ovi iz EHF-a normalni !!!! ako sam dobro razumio Srbija je domaćin kvalifikacijskog turnira sa kojeg su izbacili domaćina a ostale utakmice će se odigrati po planu !! zar oni stvarno misle da će to uspjeti nakon izbacivanja domaćina ???? ako je država odgodila utakmicu zbog sigurnosnog razloga jer bi život igračica ( djece ) bio ugrožen, zašto misle iz EHF-a da će se nešto promijeniti a ne samo sada pogoršati !!!??? ne opravdavam srpsku državu ali dali bi EHF-u bilo draže da je neko dijete stradalo pa da izdaju priglupa saopćenja !!!!! oni su ili preveliki optimisti ili su stvarno gl.pi do boli i ne razumiju neke stvari...glupo je bilo staviti Srbiju kao domaćina a Kosovo je suparnik....to je stvarno naivno i glupo da ne kažem zlobno !!!!

DE
desperadikus
20:58 23.03.2018.

pokrenule su se velike grupe pretezno nacionalno orjentisanih navijaca.Nijedna utakmica nije vredna ljudskog zivota.