PRVE REAKCIJE

Zubčić nakon čudesne pobjede u Santa Caterini: Cilj je uvijek skijati kao danas

Foto: Reuters/Pixsell
Zubčić nakon čudesne pobjede u Santa Caterini: Cilj je uvijek skijati kao danas
05.12.2020.
u 14:08
"Moj cilj je uvijek biti na vrhu i uvijek skijati kako sam skijao danas", reakcija je Zubčića nakon strašnog rezultata.
Pogledaj originalni članak

Ako je bilo tko mislio da je prošlosezonski rezultat bio tek neki kratkotrajni bljesak, naš novi skijaški as je i njima danas u Santa Caterini u drugom veleslalomu sezone dokazao suprotno. Dugogodišnji trud i rad konačno dolaze na naplatu za sjajnog zagrebačkog sportaša.

Četvrti put u svojoj skijaškoj karijeri Filip Zubčić popeo se na postolje, a drugi put je došao do pobjede, ispred svojeg prijatelja i rivala, Slovenca Žana Kranjeca.

U prvoj vožnji Zubčić je odskijao vrlo dobro s nešto slabijim nastupom u sredini. Završio je na šestom mjestu sa 69 stotinki zaostatka za Kranjecom, da bi u drugoj vožnji odskijao maestralno, agresivno, direktno i bez pardona, baš onako kako od Filipa i priželjkujemo. Kada je ušao u cilj i glasno viknuo "da, da, da", vidjelo se da je bio svjestan kakvu je vožnju odskijao. Ušao je u cilj sa sekundom i 15 stotinki prednosti ispred do tada vodećeg Adama Zampe.

Pokušavali su ga redom skinuti Ford, Meillard, Pinturault, Odermatt i Kranjec, a nitko osim Slovenca nije uspio prići ni blizu unatoč prednostima iz prve vožnje. Kranjec je za Zubom zaostao 12 stotinki, a Švicarac Marco Odermatt 30.

Tako je Zubčić postao drugoplasirani u poretku veleslalomaša iza spomenutog Odermatta, ali i drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa iza Alexisa Pinturaulta.

"Zadnja godina i zadnja sezona su bile najbolje u mojem životu i nadao sam se da ću se zadržati na ovoj razini. Nevjerojatan je osjećaj."

"Staza je bila jako teška, ali ja volim nastupati u ovakvim pravim snježnim uvjetima. Fizički sam spreman i mogu skijati u ovim uvjetima. U Naebi je bilo proljetno vrijeme, ovdje je bilo puno hladnije"

"Moj cilj je uvijek biti na vrhu i uvijek skijati kako sam skijao danas", reakcija je Zubčića nakon strašnog rezultata.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DU
Deleted user
14:21 05.12.2020.

Čestitke Filipe. Mnoge si danas ušutkal, no većinu si nas jako razveselila

BU
burn
14:21 05.12.2020.

Sućut redakciji.

DH
dalibor.hren
14:24 05.12.2020.

Bravo majstore!!! VL, svaka čast, stvarno ste opširno opisali i proslavili Filipovu pobjedu. Šteta da Jocković nije skijaš!!!