EP u Bugarskoj

Bono: Samo se ja radi novca smijem sekirati

Bono: Samo se ja radi novca smijem sekirati
05.08.2015.
u 13:49
Sep: 
Iako stanujem par ulica dalje, Savez je i mene smjestio u hotel s klimom
Pogledaj originalni članak

"Nadam se dvjema medaljama, ali zasad neću otkriti od koga ih očekujem". Tako je uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje u petak počinje u Bugarskoj, pred novinarima zborio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, svojevrsni mecena nacionalnog saveza ali i reprezentacije.

– Ako može ja bih uzeo jednu, a moji kolege neka se dogovore oko druge – našalio se superteškaš Filip Hrgović, kojem će ovo biti prvo europsko prvenstvo.

Na SP samo preko EP-a

A on je, zapravo, najveći hrvatski izglednik za odličje u bugarskom Samokovu, no sasvim solidne izglede za osvajanje medalje imaju i teškaš Marko Čalić (91 kg) i poluteškaš Hrvoje Sep (81 kg) koji je upravo i posljednji hrvatski osvajač medalje na nekom velikom natjecanju. Bilo je to 2011. u Ankari kad je ovaj Vrbanjac osvojio broncu.

– Zahvalio bih se HBS-u koji je učinio zaista sve da se optimalno pripremimo za kontinentalno prvenstvo. Čak je i meni omogućeno da spavam u hotelu iako je moj stan nekoliko ulica dalje. Naime, vrućine su zaista bile neizdržive, pio sam po sedam litara vode dnevno i bilo mi je kudikamo lakše kada sam se preselio u klimatizirani hotel – kazao je zagrebački podstanar Sep.

U Bugarsku će u četvrtak još i Matteo Komadina (60 kg), Stipan Prtenjača (64 kg) i Sanjin Pol Vrgoč (75 kg) i to u pratnji trenera Dorijana Čalića, Kristijana Hodaka i Leonarda Pijetraja koji je naglasio:

– Glavni cilj za sve naše borce jest plasman među šest najboljih jer je EP kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo, koje je dva mjeseca kasnije. Taj je kvalifikacijski kriterij uveden da najbolji borci ne bi preskočili EP, što se u prošlosti znalo događati, pa će ovo europsko prvenstvo biti iznimno jako, na razini svjetskog. Boks je takav sport da možete biti u životnoj formi i to još uvijek ne znači da ćete pobijediti jer tu je i vaš suparnik, a i stalna je tu opasnost od ozljeda.

– Složio bih se s kolegom Pijetrajem – dodao je Filip Hrgović.

– S kolegom!? – začudno ga je pogledao njegov četvrt stoljeća stariji trener, pa se 23-godišnji borac sa smiješkom ispravio:

– Baš kao što je rekao "docent" Pijetraj, u boksu jedna posjekotina može izbaciti i najvećeg favorita.

Bono plaća i iz svog džepa

Dobro raspoloženje među sudionicima presice podgrijavao je i predsjednik Saveza.

– Dok sam ja predsjednik nitko se neće sekirati oko financija osim mene. Boksači su meni broj jedan, treneri broj dva, a ja sam negdje tri ili četiri. Nikad naši boksači nisu putovali koliko to čine u posljednje vrijeme. Bez obzira što nismo uoči svakog natjecanja dobili novce, ja se nisam usudio ući i rat s HOO-om. Platio bih iz svog džepa ili bi napravio pozajmicu iz neke od mojih firmi, a pomogli bi nas, sa tisuću eura, i neki moji prijatelji – kazao je Bono Bošnjak.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Andreeejjj
14:03 07.08.2015.

Ajmoooo dečki iz HRVATSKE repke po medalije...bar 2 a možda če i 3 su naše...SRETNOOOOOOOOOOOOO!!!