Tragedija

Boksač zbog oštećenja na mozgu preminuo nakon borbe

Foto: Instagram
Boksač zbog oštećenja na mozgu preminuo nakon borbe
23.07.2019.
u 19:23
Zaradio je subduralni hematom, odnosno krvarenje između meke i tvrde moždane ovojnice
Pogledaj originalni članak

Još jedna tragedija u svijetu borilačkog sporta. Boksački meč u superlakoj kategoriji između Rusa Maksima Dadaševa i Portorikanca Subriela Matíasa završila je tragično.

Naime, ruskom boksaču je nakon meča pozilo te je preminuo zbog teških oštećenja na mozgu. Dadašev je primio mnogo udaraca, a od njihove siline oštećen je mozak.

Zaradio je subduralni hematom, odnosno krvarenje između meke i tvrde moždane ovojnice. Dadašev je nakon meča pao u nesvijest i njegovi suradnici su ga odnijeli u svlačionicu.

Mozak mu je počeo naticati, a liječnici su mu zbog toga morali odstraniti dio lubanje.

- Maksimu je natekao mozak pa su mu odstranili dio desne lubanje  - otkrio je njegov menadžer Egis Klimas, ali nažalost Maksimu nije bilo spasa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BL
bluesclues
07:01 24.07.2019.

jos jedan dokaz da ta tucnjava nije sport - to je zabava za polupismene agresivce...

DU
Deleted user
19:58 23.07.2019.

Što se tu ima za komentirati, baš me zanima!?!

Avatar majkuvam
majkuvam
13:40 24.07.2019.

Unatoč svemu boks "naravno" i dalje ostaje "sport"...