OBJAVIO HZTA

Boksač Marko Kraljević pao na doping testu

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Boksač Marko Kraljević pao na doping testu
05.07.2018.
u 12:19
Osim privremene suspenzije protiv Marka Kraljevića je pokrenut i stegovni postupak.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) suspendirao je i pokrenuo stegovni postupak protiv boksača Marka Kraljevića u čijem je uzorku urina otkriveno prisustvo zabranjene tvari Karboksi – THC. 

- Na pojedinačnom boksačkom prvenstvu Hrvatske za seniore, 25. svibnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) proveo je dopinšku kontrolu tijekom koje je u uzorku sportaša Marka Kraljevića otkriveno prisustvo zabranjene tvari Karboksi – THC, kategorija S8. Kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. - stoji u priopćenju HZTA u kojem se naglašava da je uzorak urina testiran u WADA-inom licenciranom laboratoriju u Seibersdorfu.

- Od sportaša je zatraženo da do 26. lipnja 2018. pošalje eventualno postojeće Terapijsko izuzeće, što on nije učinio. Pisanim putem se nije očitovao u svezi nepovoljnog laboratorijskog nalaza, niti je tražio analizu uzorka B - kaže se u priopćenju u kojoj HZTA ističe da je osim privremene suspenzije protiv Marka Kraljevića pokrenut i stegovni postupak.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar vidikurza
vidikurza
13:27 05.07.2018.

Sandra Perković, Cro cop, sad ovaj, ima li kraja dopingu?

GV
golub Vaso
15:34 05.07.2018.

ovo nije doping