liga prvakinja

Bojana Popović sredila Oltchim

Bojana Popović sredila Oltchim
08.05.2010.
u 21:30
Rukometašice danskog Viborga pobijedili su kao domaćini rumunjski Oltchim s 28:21 (14:11) u prvoj utakmici finala Lige prvakinja, čime su stigle blizu obrane naslova.
Pogledaj originalni članak

Viborg je prošle godine osvojio Ligu prvakinja, nakon što je u dvije utakmice bio bolji od mađarskog Györa, dok je Oltchim u lovu na svoj prvi trofej Lige prvakinja. No, do njega će teško i stići nakon prvog dvoboja koji je odigran pred 4.000 geldatelja u Herningu, 45 kilometra od Viborga.

Gošće su bolje otvorile susret, ali u niti jednom trenutku nisu vodile s više od dva gola razlike. Viborg je u 17. minuti prvi puta poveo s 8-7, a nakon toga je zavladao terenom. Već do prvog poluvremena je aktualni europski prvak stekao prednost od tri gola razlike, a kada je u drugom poluvremenu proigrala 30-godišnja Crnogorka Bojana Popović, kojoj je to bila jubilarna, 100. utakmica u dresu Viborga, Rumunjkama nije bilo spasa.

Popović je u jednom razdoblju zabila četiri gola za domaći sastav, a ukupno je s 8 pogodaka, od čega šest u drugom poluvremenu, bila najbolji strijelac utakmice. U Oltchimu je najefikasnija bila Christina Neagu s 5 golova.

Bojana Popović je u svojoj karijeri osvojila već četiri naslova europskog prvaka. Prije prošlogodišnjeg s Viborgom, tri puta je slavila u drugom danskom klubu Slagelseu, pod trenerskom palicom glasovite Anje Andersen.

Viborg je na kraju mogao i uvjerljivije trijumfirati protiv Oltchima, jer je manje od pet minuta prije kraja dvoboja imao 10 pogodaka razlike, 28-18. No, gošće su s tri uzastopna gola vratile kakvu-takvu nadu. Trener Viborga, Jakob Vestergaard, svejedno je bio vrlo zadovoljan:

- Prije utakmice bismo bili jako sretni i s pobjedom od pet golova razlike. Vrlo smo zadovoljni s ovim rezultatom. Sav pritisak sad je na Oltchimu, a mi inače igramo jako dobro u gostima – rekao je Vestergaard.

Uzvratna utakmica odigrat će se 15. svibnja u Bukureštu.

 

Rukomet, prva utakmica finala Lige prvakinja:

Viborg - Oltchim 28-21

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.