PUN K'O BROD

Bob Sapp: Povukao sam se jer sam zaradio 10 milijuna dolara!

Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Bob Sapp: Povukao sam se jer sam zaradio 10 milijuna dolara!
19.05.2014.
u 19:30
- Na borbama zaradite 40 tisuća dolara, a nakon poreza dobijete 31 tisuću... E sad, ako plaćate trenera i menadžera 10 % i onda još morate platiti 7 tisuća dolara nakon meča za liječnika, to vas može prilično baciti u depresiju - kaže Sapp.
Pogledaj originalni članak

Bob Sapp je svojom pojavom privlačio pozornost gdje god da se pojavio i nije ni bilo previše bitno hoće li ostvariti pobjedu. A one baš i nisu bile česte. Posebice u posljednje vrijeme. Sad je Sapp rekao da je dosta i da je dovoljno vremena proveo po borilištima diljem svijeta.

Već se nekoliko godina pojavljivao gdje god su željeli da se pojavi i ponekad je izgledalo da je u meč ušao samo radi čeka koji je prije toga primio, a svote na tim čekovima nisu bile daleko od malih.

- Pred kraj karijere završio sam s velikim liječničkim računima. Profesionalni borci sami pokrivaju svoje zdravstvene troškove što znači da nemamo pravo na zdravstveno osiguranje i sve smo morali plaćati u gotovini. Ako bi vam netko razbio arkadu to bi vas stajalo 7 tisuća dolara. Naravno, morali ste si platiti trenera, a htjeli ste i menadžera. Osim toga, morali ste si pokriti i životne troškove - rekao je Sapp.

- Na borbama zaradite 40 tisuća dolara, a nakon poreza dobijete 31 tisuću... E sad, ako plaćate trenera i menadžera 10 % i onda još morate platiti 7 tisuća dolara nakon meča za liječnika, to vas može prilično baciti u depresiju. Morao sam odlučiti hoće mi prioritet biti pomoći drugima, odnosno hoću li dati dio novca borcima koji su se borili prije mene i hoću li im pokriti dio liječničkih troškova jer su neki imali oštećenja mozga. Ista je bila stvar s nekim profesionalnim hrvačima. Tu je uvijek pitanje što moraš još dati obožavateljima, hoćeš li im dati priliku da dođu na borilačke spektakle, hoćeš li putovati svijetom i to biti u stanju... Naravno, tu i zaradiš, a možeš i tu zaradu podijeliti s obožavateljima prije kraja karijere, što sam i učinio.

Otkrio je Sapp i pravi razlog odlaska u mirovinu:

- Što se tiče razloga odlaska u mirovinu, vrlo je jednostavan. Vodim sam svoje račune i kad zaradiš preko deset milijuna dolara, nemaš više potrebu boriti se u ringu kad možeš slijediti sjajne korake financijskih gurua kao što je to Dave Ramsey. Kad sve to možeš iskombinirati s mudrošću koju si skupio na putovanjima, među kojima je naravno i Japan... Kad to iskombiniraš imaš mogućnost stvoriti profit, a ta se sad mogućnost otvorila meni. Više ne osjećam potrebu ući u ring za 40 tisuća po borbi kad ovoliko zarađujem. Prošli sam mjesec zgrnuo preko milijun dolara. Sad to više ne moram - zaključio je Bob Sapp.

Sapp je tijekom MMA karijere imao omjer od 11 pobjeda i 18 poraza dok je jedna borba završila neriješeno. Posljednjih je 12 mečeva izgubio. U početku MMA karijere bio je jedna od zvijezda Pridea. Ne treba zaboraviti niti njegovu K-1 karijeru jer dva je puta protiv njega poraz morao priznati Ernesto Hoost.  No, protiv Mirka Filipovića nije imao rješenja.

Ipak, ozbiljna borilačka karijera Boba Sappa odavno je završila. Unatoč tome ostao je mamac za gledatelje gdje god da se pojavio. Punio je dvorane, ali i svoj račun.

>> Bob Sapp napao Emelianenka na press konferenciji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.