Rješenje za pošast

Blatter: Rasizam treba kažnjavati oduzimanjem bodova klubovima

Foto: DPA/Pixsell
Blatter: Rasizam treba kažnjavati oduzimanjem bodova klubovima
15.01.2013.
u 15:45
Fifa je prošlog tjedna kaznila mađarski i bugarski nogometni savez zbog rasizma njihovih navijača, čije će reprezentacije sljedeće utakmice kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu igrati pred praznim tribinama.
Pogledaj originalni članak

Fifin predsjednik Sepp Blatter naglasio je kako bi klubovima, čije navijače proglase krivima za rasističko ponašanje, trebalo oduzimati bodove.

- Moramo nešto učiniti, treba nam radikalno rješenje. Kao recimo, oduzimanje bodova klubovima, to bi imalo bolji utjecaj nego bilo koja druga kazna - kazao je predsjednik Svjetske nogometne federacije.

Posljednji rasistički incident dogodio se nedavno na prijateljskoj utakmici između nogometaša Milana i Pro Patrije, čiji su navijači vrijeđali tamnoputog Kevina-Princea Boatengu. Milanov je igrač ljutito napustio igralište, suigrači su također otišli s terena, pa je utakmica prekinuta.

- Pozdravljam njegov potez, ali nije rješenje da igrači napuštaju teren, da se bježi od problema. Rasizam se mora iskorijeniti iz nogometa. U tome moramo biti odlučni - ističe Blatter.

Fifa je prošlog tjedna kaznila mađarski i bugarski nogometni savez zbog rasizma njihovih navijača, čije će reprezentacije sljedeće utakmice kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu igrati pred praznim tribinama.

- Igranje utakmica pred praznim tribinama je upozorenje za sve, navijače i igrače. Sljedeći put za slične incidente kazna će biti mnogo ozbiljnija - podvukao je Fifin predsjednik Sepp Blatter.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar rakunic
rakunic
17:37 15.01.2013.

Protiv sam bilo kakve diskriminacije, no bilo bi interesantno vidjeti koliko sredstava je naplaćeno i u što su ta sredstva "Blatteri"potrošili ?! Mišljenja sam da je "skrb" prema ugroženima jedna prilično prozirna izlika za laku zaradu, a dijelom i licemjerje, jer iste zemlje iz kojih dolazi većina iz uprave nogometnih organizacija FIFA i UEFA su kroz povijest opljačkale i ljudski ponizile iste koje danas tobože štite, koristeći ih ponovno za laku zaradu ! O moralu spomenutih organizacija dovoljno govore dokazane afere podmićivanja članova uprave prilikom lobiranja za svjetska ili europska prvenstva, a nije niti tajna da im je drag raskalašen život - jer sredstava ne fali ...

KA
kajinx
20:01 15.01.2013.

To bi bio odličan način da se navijači riješe konkurencije. Samo huču na utakmicama protivničkih klubova.