SLAVILA I sandra, GAY POSTAVIO REKORD

Blanka: Ajme, što je bilo ledeno

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Sandra Perković (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Sandra Perković (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Sandra Perković (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Sandra Perković (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Blanka Vlašić (1)
01.09.2010.
u 21:58
Obje su europske prvakinje slavile u Zagrebu: Blanka je preskočila 2,02, a Sandra Perković disk je bacila 65.56 metara, što je rekord mitinga
Pogledaj originalni članak

Nikada u povijesti zagrebačkoga Grand Prix mitinga nije bio ovako pun stadion. Ulaznica je nestalo još u jutarnjim satima, a 7000 gledatelja natiskalo se na svim stranama stadiona. Svi su željeli vidjeti naše dvije zvijezde – europske prvakinje Blanku Vlašić i Sandru Perković. A one su im se odužile na najbolji mogući način – pobjedama, i to rezultatima koji i te kako mnogo znače na svjetskim tablicama. Potporu našim najboljim atletičarkama dali su rukometaši CO Zagreba predvođeni Ivanom Balićem, hokejaši Medveščaka i brojni drugi sportaši...

Nikada veća trema

Počelo je sjajnim hicem Sandre Perković u bacanju diska – 65,56 metara.

– Moram priznati da sam imala veliku tremu, kao nikada ove sezone. Ipak sam nastupala pred domaćim gledateljima, na stadionu je bila mama, a baka uz televizor. Bilo mi je u glavi samo da ne zabrljam. A kada je prvi hitac otišao onako daleko, pao mi je kamen sa srca. Rekla sam sebi – to je to, svoje si napravila – rekla je Sandra Perković.

I ostali njezini hici bili su preko 60 metara.

– Nakon prvoga ostali nisu bili tehnički tako dobri. I trener Ivančić primijetio je da mi je disk letio vrlo nisko. Na kraju je i zahladilo – istaknula je Sandra.

Prave konkurencije nije imala.

– Kineskinja je bila opasna. Ostale se nisu snašle po ovom vremenu – rekla je Sandra.

Slijedi Split, gdje je čeka Kubanka Barrois. Može li je dvaput zaredom pobijediti?

– Naravno da mogu. Ona je preskočila nastup u Zagrebu kako bi se što bolje pripremila za Kup kontinenata – istaknula je Sandra, koja je upravo u Splitu na početku sezone bacila 66,85, što je trenutačno treća dužina u svijetu (op. a., Sandra ima i drugu dužinu – 66,93 iz Bruxellesa).

Blanka Vlašić je otprve preskočila 1,87; 1,93; 1,98 i 2,02 metra.

– Ajme meni, što je bilo ledeno. Nije pomogla ni dekica. Noge jednostavno na kraju nisam osjećala. Imala sam dobar osjećaj i iznenadila sam se svojim skakanjem. Otprve preko 2,02 metra po ovom vremenu odličan je rezultat – rekla je Blanka, a Bojan Marinović, njezin trener, dodao je:

Opasno po hladnoći

– Sretan sam što je završilo natjecanje bez ozljeda. Skakati po ovoj hladnoći je opasno. Na visini 2,05 metara malo je prebrzo dolazila na letvicu – istaknuo je Marinović. Sve Blankine misli sada su usmjerene prema Splitu.

– Osjećam da se vraća prava ja. Šteta što je sada kraj sezone. Morat ću sljedeće sezone poraditi na boljem tajmingu. Split? Ah, šta reći. Još kao djevojčica sanjala sam da ću jednoga dana nastupiti na Poljudu. Eto, taj trenutak se sada približio – rekla je Blanka i dodala:

– Ne znam kakva me podloga očekuje na Poljudu, ali znam da će biti više navijača nego u Zagrebu i da će vrijeme sigurno biti toplije – rekla je.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
Stjepan
22:56 01.09.2010.

ZZivjele cure, vi ste ponos moje stare Domovine, vi ste moje suze radosnice....

IN
Individuao
23:51 01.09.2010.

Pogledajte fotku. Leonidas!