Uoči derbija

Bjelica kratko i jasno odgovorio Hajduku: Nisam napravio baš ništa što niste i vi

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Nenad Bjelica
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Igor Tudor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Nenad Bjelica
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Igor Tudor
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Dinamo - Hajduk
03.03.2020.
u 15:42
Iz splitskog su kluba potvrdili da ulaznice još nisu u potpunosti rasprodane
Pogledaj originalni članak

Nadmudrivanju koje su od ponedjeljka vodili Hajduk i Dinamo na društvenim mrežama, te koje je ipak ostalo unutar granica prihvatljivog, došao je kraj

Dan uoči najvećeg hrvatskog derbija progovorili su treneri dvaju klubova Igor Tudor i Nenad Bjelica, koji su svako podbadanje ostavili sa strane i posvetili se nogometu.

- Nisam pratio tu prepisku na društvenim mrežama. Ma neka i malo prepucavanja, ali važno je da sve ostane u dobrom i fer duhu. To je dio derbija, dio folklora i to treba tako prihvatiti - odmah je tu temu zaključio Tudor, te se posvetio utakmici.

- Veselim se ogledu, volio bih da se derbi igra svake nedjelje. I naravno da želim pobjedu. Dinamo je ove sezone napravio neke doista fenomenalne stvari, ali mi igramo kod kuće i idemo na trijumf kao što bi i protiv bilo kojeg protivnika. Jasno, ne mogu ga garantirati, ali mogu jamčiti to da ćemo dati sve od sebe. Da ćemo biti borbeni, žestoki - kazao je strateg Splićana te vrlo iskreno progovorio o realnom stanju stvari:

- Dinamo ima nemoguću kvalitetu u svim redovima. Ali nogomet je takav da i kao loš možeš pobijediti, ali i kao bolji izgubiti. Razlika postoji, ali se da nadoknaditi uz pravi pristup. Igra se 11 protiv 11, teren je mjerilo svega i idemo vidjeti tko je bolji - zaključio je Tudor i pozvao navijače da stvore atmoferu koju ćemo moći opisati feštom nogometa. 

Staloženost je iskazao i njegov sportski suparnik Nenad Bjelica: 

- Želimo pobjedu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Znamo da možemo do pobjede ako budemo na svom maksimimu. Dođe nekad slabija utakmica, ali mislim da smo se sa zadnjim pobjedama vratili na radnu temperaturu - kazao je na otvaranju i istaknuo: 

- Što se Hajduka tiče, svi znamo kakvog su ti dečki temperamenta, a Igor Tudor to je okrenuo u svoju korist, pretvorio u pozitivnu energiju.  

Potom je kazao poneku riječ i o žalbi koju je uložio i koja mu je omogućila da ipak vodi Dinamo u Splitu:

- Ja sam samo iskoristio svoje zakonske mogućnosti, baš kao što je i Hajduk kada mu je naloženo da isprazni tribine. I tu bih stavio točku. Ne treba potpirivati vatru. Hajduk jest naš najveći rival, ali sve treba ostati u granicama korektnog - odvratio je Bjelica i na kraju kazao da živi u slatkim brigama jer nema značajnijih izostanaka i svi su igrači u dobroj formi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
15:48 03.03.2020.

Bjelica nije njima bitno ništa.Njima je bitno da kmeče ,a naći će bilo koji razlog za kmeku. Dakle kmeeeeeeee. Dinamo prvak!

DU
Deleted user
07:35 04.03.2020.

Liverpool ima toliko bodova prednosti da je počeo puštati sirotinji neka se raduju.

KR
krausac69
22:22 03.03.2020.

Hajduk prvak.....je sićan se kad san bija dite.