TALENTIRANA ZAGREPČANKA

Bizarna priča hrvatske tenisačice: Može trenirati u Sarajevu, a ne može u Zagrebu?!

Bizarna priča hrvatske tenisačice: Može trenirati u Sarajevu, a ne može u Zagrebu?!
20.01.2021.
u 11:32
S Noom je sve u redu, trenira u Teniskoj akademiji Ismara Gorčića. Ali zašto ona može trenirati u Sarajevu, a ne može u Zagrebu? Nećemo li tako izgubiti generacije sportaša?
Pogledaj originalni članak

Korona uzima danak u životima, ali i u sportskim postignućima. Noa Krznarić (17), talentirana zagrebačka tenisačica, 2015. osvojila je turnir Eddieja Herra, a potom igrala i u finalu Orange Bowla za 12-godišnjakinje. Na putu do uspjeha na oba je turnira pobijedila Amerikanku Cori Gauff koja je u međuvremenu u Wimbledonu 2019. te na Australian Openu lani, postigla sjajne rezultate (pobjede nad Venus Williams i Naomi Osakom) te došla do 48. mjesta WTA liste.

Problemi s policijom

Naša crvenokosa Noa mukotrpno stječe iskustvo na ITF-ovim turnirima za seniorke i zasad je još bez plasmana na WTA listi. U prosincu je u Orange Bowlu (do 18 godina) ispala već u prvom kolu.

– Jasno, kad je otišla ni s pet dana treninga – kaže njezin otac Vlado Krznarić, otkrivši nam da se situacija pogoršala. Iza njega i njegove kćeri je bizarna priča. Nakon što je shvatio da Noa zbog pandemijskih mjera neće moći normalno trenirati u Zagrebu, želio ju je preseliti u Novi Sad. Krenuli su 19. prosinca prema Srbiji, ali ih nisu pustili na granici. Tražili su PCR test. Noa ga je imala, a Vlado je dan prije obavio testiranje i pošao na put čekajući nalaz koji nije stigao.

– Otišli smo u Vinkovce jer su nam sugerirali da bi Noa odande mogla otputovati vlakom ili autobusom. No, ničega nije bilo. Ali nije došao ni moj nalaz. U ponedjeljak ujutro javili su mi da su nalaz poslali na krivu adresu, ali da je negativan. Odlučili smo krenuti prema Sarajevu. Nismo mogli odustati, Noa je morala spašavati karijeru. Kada sam je ostavio tamo, ja sam se vratio u Hrvatsku – kaže Vlado koji je tada pomislio da su problemi iza njih.

– U 22.36 dobivam obavijest da mi je ukinuta izolacija, a nešto kasnije u Slavonskoj aveniji zaustavlja me policija. Optužili su me da kršim izolaciju. Pokazivao sam mail o ukidanju izolacije, ali nisu željeli gledati. Dobio sam 8000 kuna kazne i 550 kuna za troškove postupka. Žalio sam se, ali mi žalba nije bila valjana jer je nedostajao potpis. Otišao sam u postaju, šalteri nisu radili, a za ponedjeljak, 11. siječnja, imao sam zakazanu operaciju kuka – kaže gospodin Krznarić koji je u međuvremenu operiran.

Treba nam balans mjera

S Noom je sve u redu, trenira u Teniskoj akademiji Ismara Gorčića. Ali zašto ona može trenirati u Sarajevu, a ne može u Zagrebu? Nećemo li tako izgubiti generacije sportaša? Ne sporimo opravdanost epidemioloških mjera, ali one moraju biti izbalansirane! 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
14:26 20.01.2021.

Neka ta mlada osoba trenira, i ima dobre rezultate. Ali insinuirati da ovdje ništa ne valja, a u Sarajevu je sve dobro...malo je previše. Vidi se po rezultatima hrvatskih i bh sportaša. P.s. Zašto ovakvi Članci?

Avatar Majda
Majda
11:44 20.01.2021.

Odkad je to loptanje postalo mjerilo vrijednosti?

DU
Deleted user
07:00 21.01.2021.

Po čemu je ona iznimka?