POGODILA GA KRHOTINA

Bivši vozač formule 1 preminuo nakon nesreće u IndyCaru

Foto: Reuters
Bivši vozač formule 1 preminuo nakon nesreće u IndyCaru
25.08.2015.
u 12:02
37-godišnjaka je pogodila krhotina koja je otpala s drugog bolida čiji je vozač izgubio kontrolu te udario u zid. Nesretan događaj se dogodio u 180. krugu utrke (od 200) na stazi Pocono Raceway
Pogledaj originalni članak

Bivši vozač Formule 1, Britanac Justin Wilson, jučer navečer je podlegao teškim ozljedama koje je dobio na nedjeljnoj utrci IndyCara. 37-godišnjaka je pogodila krhotina koja je otpala s drugog bolida čiji je vozač izgubio kontrolu te udario u zid. Nesretan događaj se dogodio u 180. krugu utrke (od 200) na stazi Pocono Raceway, a Wilson je odmah nakon toga zračnim putem prevezen u Lehigh Valley Hospital-Cedar Crest u Allentownu, gdje je prvo bio u komi, piše GP1.

Mark Miles, glavni izvršni direktor IndyCarove matične kompanije Hulman&Company, potvrdio je ono čega su se mnogi bojali:

- S velikom tugom objavljujemo da je Justin Wilson preminuo ove večeri zbog ozljeda glave. Justinovu sposobnost vožnje trkaćeg automobila pratila je njegova nepokolebljiva ljubaznost, karakter i poniznost koji su ga učinili jednim od najcjenjenijih članova u paddocku. Kao što znamo, trkaća industrija je jedna velika obitelj, a mi ćemo se usmjeriti na Justinovu obitelj kako bi osigurali da ona dobije podršku koju treba u ovim nevjerojatno teškim trenucima.

Ubrzo nakon toga, s izjavom za medije je izašla i Wilsonova obitelj:

- Roditelji Justina Wilsona, Keith i Lynne, njegova žena Julia i njegov brat Stefan s dubokom tugom dijele vijest da je Justin preminuo danas nakon što je podlegao ozljedama koje je pretrpio tijekom Verizon IndyCar utrke na Pocono Racewayu u nedjelju 23. kolovoza. Obitelj želi zahvaliti osoblju bolnice, Andretti Autosportu i IndyCar seriji, kao i cijeloj trkaćoj zajednici za nevjerojatnu podršku navijača iz cijeloga svijeta.

Wilson, koji se uspješno utrkivao u SAD-u nakon jedne sezone u formuli 1 tijekom koje je vozio za Minardi i Jaguar, iza sebe ostavlja ženu Juliju, dvije kćerke, roditelje Keitha i Lynne, te mlađeg brata Stefana koji je također vozač utrka.

>> Slavio Hamilton, Vettel nakon kockanja izgubio sve u zadnjem krugu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.