Jean Todt

Bivši šef Ferrarija otkrio da je posjetio Schumachera: 'On se bori...'

Foto: Alessio Morgese/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
Formula 1 Championship Potraits of Monza Grand Prix 2019
Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
firo: Formula 1, season 1995 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Benetton (1991-1995) Michael Schumacher
Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
firo: Formula 1, season 1995 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Benetton (1991-1995) Michael Schumacher
11.09.2020.
u 20:43
Bivši vozač Ferrarija zadobio je ozljedu mozga u prosincu 2013. godine kada je pao i udario glavom o kamen dok je skijao izvan staze u Alpama
Pogledaj originalni članak

Bivši šef Ferrarija Jean Todt otkrio je da je vidio Michaela Schumachera prošli tjedan i kaže kako se sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 bori s ozljedama zbog kojih gotovo sedam godina nije bio u javnosti. 

Bivši vozač Ferrarija zadobio je ozljedu mozga u prosincu 2013. godine kada je pao i udario glavom o kamen dok je skijao izvan staze u Alpama. Schumacher je bio smješten u medicinski izazvanu komu, a nakon nesreće njegovo se stanje čuvalo u tajnosti. 

Todt (74) među rijetkim je posjetiteljima koju su 51-godišnjaka vidjeli nakon nesreće. O Schumacheru se u Švicarskoj brinu njegova supruga Corinna i njihovo dvoje djece Gina-Marie i Mick, piše Daily Mail

Todt je novinskoj agenciji PA rekao: "Vidio sam Michaela prošli tjedan. On se bori. Znamo da je imao strašnu skijašku nesreću koja mu je stvarala puno problema, ali pored sebe ima nevjerojatnu suprugu, djecu, medicinske sestre, a mi mu možemo samo poželjeti najbolje". 

"Sve što mogu učiniti je biti blizu njih dok ne budem u stanju nešto poduzeti, a onda ću to i učiniti", rekao je. 

Schumacher je za Ferrari izborio 72 od svoje rekordne 91 pobjede, a utrka ovog vikenda u Mugellu značajan je događaj za njegovu bivšu momčad. Lewis Hamilton prijeći će na samo jednu pobjedu od Schumacherovog sveukupnog pobjedničkog rezultata ako trijumfira na Ferrarijevoj domaćoj stazi u nedjelju. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
Oblivion
08:09 12.09.2020.

Znam ds je za karijere zaradio golem novac, ali zar nisu rekli da mjesečno njegovo "lječenje" košta miljun eura?

DU
Deleted user
21:24 11.09.2020.

Ja mislim da on i ako je živ da je imao gadno oštećenje mozga. Kao onaj ruski hokejaš u 90ima koji je imao automobilsku nesreću u Detroitu. Vjerovatno je sada mnogo "jednostavniji", velika šansa da ne može hodati nego da ga voze u kolicima. Uglavnom u jednom stanju koje ne žele pokazati javnosti i mogu to razumijeti.