PRVI NAKON 2006.

Bivši Dinamovac Vrdoljak osvojio poljski naslov s Legijom

Foto: legia.com
Bivši Dinamovac Vrdoljak osvojio poljski naslov s Legijom
03.06.2013.
u 13:51
Vrdoljak je produžio svoj ugovor s Legijom i ostaje u Varšavi još dvije godine. Stigao je 2010.
Pogledaj originalni članak

U efektivnom stilu, pobjedom 5:0 nad trećeplasianim Slask iz Wroclawa , prvak Poljske postala je Legija Varšave čije boje brani Hrvat Ivica Vrdoljak. U poljskom glavnom gradu od nadjelje popodne vlada slavljeničko ozračje. Navijača povorka prošla je centrom grada, a šalovi su tradijonalno obješeni na stupu Zygmunta na starom gradu. Glasni i brojni navijači varšavskog kluba čekali su na titulu prvaka Poljske od 2006.

Dodjelu medalja i ceremoniju proslave prvaka igrači i navijači Legije proživljavali su na novom stadionu. Ivica Vrdoljak koji je došao iz Dinama u Legijiu, bio je ne samo standardni igrač i zamjenik kapetana, nego prema, prema analizama poljskih sportkih stučnjaka, ključni igrač u osvajanju prvenstva. U završnici prvenstva odlučujuća utakmica je bio izravni susrest s drugoplasiranim Lechem Poznanj prije tri kola. Hrvatski obrambeni veznjak Ivica Vrdoljak odigrao je tada jednu od najboljih svojih utakmica. Vrdoljak je u utakmici s Lechom dodavao mladom napadaču Jakubu Koseckom na kojem je napravljen prekršaj za jedanaestarac kojeg je Hrvat pretvorio u pobjedničkih 1:0 i bijeg na četiri boda razlike. Poljska nogometna liga postaje sve više "izjednačena". Za sam vrh bori se sve veći broj klubova.

Pet šest momčadi u stanju je sjesti na vrh ljestvice.  Po hvatskom veznjaku iz Legije, jača je od HNLa, ali Dinamo bi u njoj osvojio naslov prvaka. Povijest europskih nastupa i uspjeha zadnjih godina je prilično siromašna. Ivica Vrdoljak uspješno je produžio svoj ugovor s Legijom i branit će klubske boje u sljedeće dvije godine. Ivica Vrdoljak prešao je 2010. iz Dinama u Legiju. Bio je to navjeći transfer u poljskoj Ekstraklasi. S Legijom je osvoji tri kupa i ove godine prvi naslov prvaka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.