ARMENSKO-AZERSKI SUKOBI

Bilo mu je tek 18: Rat uzeo i život mladog golmana...

Foto: Instagram
Bilo mu je tek 18: Rat uzeo i život mladog golmana...
01.11.2020.
u 21:32
Ovaj tek 18-godišnji nogometaš nastupao je za Pyunik. Abrahamyan je ove sezone branio na dvije utakmice drugog tima Pyunika, primio dva gola i na jednom susretu ostao nesavladan
Pogledaj originalni članak

Mladi golman Pyunika iz Armenije, Gagik Abrahayan poginuo je u ratu između Armenije  i Azerbajdžana u Nagorno Karabahu. U rat je otišao odmah na početku sukoba, a  u nedjelju je njegov klub izvijestio da je mladić poginuo.

Ovaj tek 18-godišnji nogometaš nastupao je za Pyunik, a klub se oprostio  od svoga talenta među stativama. 

- Imao je 18 godina i bio je član mlade reprezentacije Armenije - napisali su, između ostalog, iz kluba u priopćenju. 

Abrahamyan je ove sezone branio na dvije utakmice drugog tima Pyunika, primio dva gola i na jednom susretu ostao nesavladan.

Nažalost, on je tek jedan u nizu tamošnjih sportaša koji su poginuli zbog ovih sukoba. Ranije su život izgubili nogometaš, mladi armenski veznjak Erik Sarjan (18) i i armenski prvak u dizanju utega Tatula Harutjunjana (33), a mjesto smrti je isto - Karabah. 

Podsjetimo,  Armenija i Azerbajdžan, dvije bivše sovjetske republike sukobljavaju se oko Nagorno Karabaha na južnom Kavkazu, regije koju desetljećima nadziru vojnici kršćanske Armenije, ali je Ujedinjeni narodi smatraju dijelom većinski muslimanskog Azerbajdžana.

Ministarstvo obrane Nagorno Karabaha objavilo je u utorak gubitak još 35 vojnika čime je broj vojnih žrtava narastao na 1009 od 27. rujna, kada je izbio novi val sukoba sa snagama Azerbajdžana. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Durandal
Durandal
19:03 04.11.2020.

Žalosno. Počivao u miru