Uvjeren u pobjedu

Bilić: Španjolska je najbolja na svijetu, ali još nisu Barcelona

Foto: Robert Anić/Pixsell
Bilić: Španjolska je najbolja na svijetu, ali još nisu Barcelona
17.06.2012.
u 14:58
- Duboko ne vjerujem da će mi bit zadnja, a ako i bude, otići ću potpuno siguran da smo suradnici i ja napravili odličan posao, kaže Bilić
Pogledaj originalni članak

Izbornik Slaven Bilić održao je konferenciju za novinare u hotelu Resydent u Sopotu. Odmah ga je dočekalo pitanje kako se osjeća s obzirom na to da bi mu utakmica protiv Španjolske mogla biti posljednja na klupi reprezentacije.

- Duboko ne vjerujem da će mi bit zadnja, a ako i bude, otići ću potpuno siguran da smo suradnici i ja napravili odličan posao. Što god se dogodilo, mi možemo otići uzdignuta čela. Protiv Španjolske očekujem da odigramo najbolju utakmicu ikad, da ona budu na tragu igara protiv Engleske u Zagrebu (2:0), Njemačke u Klagenfurtu (2:1) i Turske u Istanbulu (3:0).

Jelavić će, tvrdi izbornik, biti spreman, iako je večer ranije imao temperaturu 37.

Hoćemo li biti u situaciji da imamo autobus ispred gola?

- Neće to biti jednostrana utakmica, pokušat ćemo spriječiti takav razvoj događaja, premda će nas oni kroz svoj posjed dovesti do autobusa, ma ne autobusa, double-deckera. Međutim, bilo je momčadi koje su i s takvim razvojem situacije dobro prošle, kao primjerice Chelsea protiv Barcelone, iako je trebalo biti 5:1 za Barcu. Branit ćemo se visoko, pokušati biti brži, motoričniji.  Siguran sam da ćemo više željeti pobjedu. Oni su najbolji kada su bez lopte, na to moramo biti posebno pripremljeni. Oni nas neće podcijeniti, a da bismo uspjeli moramo biti "luđaci", oni pozitivni luđaci. Španjolci su najbolja momčad na svijetu ali još uvijek nisu Barcelona

Cilj je razbijati posjed Španjolca jer, kaže Bilić, nervozni su kad nemaju loptu, razbiješ im ritam.

- To je vrlo važno jer se onda i obrana odmori. Mi smo spremni i tjelesno i psihički, jer sve što smo prošli od Istanbula, samo nas je ojačalo. Naš plan je jasan, želimo što duže ostati ovdje, želimo otići u Ukrajinu. U to duboko vjerujemo jer mi smo dobri, a uz malo sreće mi to možemo i realizirati.

Fabregas ili Torres u napadu?

- Torres je njihova velika snaga, volio bi da ne igra, ali sam uvjeren da će biti u sastavu.

Što ako ne igra Xavi?

- To bi bitno promijenilo njihovu igru jer oni nemaju dva Xavija. Očekujem da bi tada uskočio Fabregas ili Javi Martinez.

Hoće li nam Irci pomoći?

Mogu nam pomoći, takva su nacija. Nije im isto otići odavdje bez bodova ili barem s jednim bodom.Uostalom, Irci su pobijedili Talijane u prijateljskoj utakmici. Talijani više trebaju slušati rezultat naše utakmice nego mi njihove.

Bilić je rekao da će za vrijeme utakmice biti obaviješten o razvoju utakmice u Poznanju, jer mu je on i te kako bitan, ali uvjeren je da ćemo sami odrediti svoju sudbinu.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OG
Oluja-Gotovina
15:26 17.06.2012.

Naravno da Španjolska nije Barcelona. Prvo, Torres nije Messi, drugo, Barceoli na krilima igraju brzanci a u Španjolskoj tehničari ne toliko brzi, dakle Alexis i Cuenca su drugačiji igrači od Inieste i Silve na tim pozicijama, zatim, kad se protiv Barcelone igra uža obrana, što je i nejefikasnija obrana protiv takve ekipe, i kad se ostavi prostor na boku, u taj prostor kod Barcelone ulazi Dani Alves, koji je u ofenzivi puno jači igrač od Arbeloe, koji je dobar edafnzivac ali u ofenzivi nikakav, tako da ja očekujem da kad se mi stisnemo da će ta lopta ići više ne lijevi bok odnosno na Jordija Albu, pa bi težište obrane kad oni napadaju trebalo blago nagnuti na tu stranu. Osim toga, nema Carlesa Puyola, fantastičnog nogometaša koji je srce, duša i oličenje hrabrosti obje momčadi, i tu ja također vidim našu šansu.

PR
paco rabanne
15:27 17.06.2012.

Mislim da je najbitnije odigrati dobru,borbenu utakmicu,i ako se kockice posloze dobiti Španjolsku , dečki su odlični i ako ne prođu nije bitno bitno da je bilo borbeno i sa srcem, idemoooo .....

MI
mittvalg
15:17 17.06.2012.

Spaniju treba zgaziti, to mora biti jedini cilj, podici moral visoko i vise za finale,