Remi u Bratislavi

Bilić: Nedostajao je naboj, još nismo spremni za kvalifikacije

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Bilić: Nedostajao je naboj, još nismo spremni za kvalifikacije
12.08.2010.
u 07:15
Glad za pobjedama, dobrim igrama, iskupljenje zbog promašenog SP-a! Te su poruke Bilić i njegovi dečki slali uoči Bratislave pokušavajući se ispričati puku.
Pogledaj originalni članak

No, u sparnoj Bratislavi gotovo ništa od želja nije ostvareno. Prvi put otkad vodi kockaste Slaven Bilić nije slavio u kolovozu. Iz Bratislave nosimo 1:1 i brige.

Utapanje novog sustava

– Vidjelo se da nedostaje natjecateljskog naboja, vidi se da igračima nedostaje još 15 posto da budu spremni. Ima još tri tjedna do Letonije, to je taman dosta vremena da sve sjedne – poručio je Slaven Bilić.

Izgledalo je kao da nedostaje barem 30 posto. Da, nitko se nije bacao na glavu, nitko nije riskirao. Iako je Bilić prije dvoboja tvrdio:

– Treba nam jaka utakmica, želimo dati maksimum.

Nećemo biti zločesti pa reći da nisu htjeli, jednostavno istina je da nisu mogli. Neki su tek stigli s priprema, nekima nedostaje utakmica. I zbog toga se eksperiment s ultramodernim 4-2-3-1 sustavom "utopio u Dunavu".

Bilo je dosta disharmonije, pa čak i anarhije kod Modrića, Kranjčara i Mandžukića koji su igrali u liniji iza jedinog izbočenog – Olića. Jeste li im mijenjali mjesta tijekom utakmice ili su lutali sami?

– Mandžukića sam ja okrenuo na desnu stranu. Modrić i Kranjčar tu imaju slobodu – uzvratio je Bilić.

Da, nije štimalo. Rakitić je prvi put igrao zadnjeg veznog, mjesto koje mu je izmislio Magath lani.

– Zadovoljan sam Rakitićem. Ali s Modrićem na toj poziciji izgledamo bolje. Treba vremena, ali želim Luku rasteretiti. Želim da u napadačkom dijelu budemo još jači, još maštovitiji.

No, put u Rigu je za manje od tri tjedna. Hrvatska izgleda sigurnije u starom 4-4-2 sustavu.

– Moramo igrati bolje, ali nitko nije podbacio, ne mogu nikome ništa zamjeriti. Samo da se na okupljanju svi nađemo zdravi, onda se nemamo čega bojati – zaključio je Bilić.

Izgubila se čarolija

Izbornik je svjestan da je bilo više slabo nego dobro. Bilo je osrednje iako su Slovaci žilavi. Ali svakako su reprezentacija u rangu Grčke, daleko od top vrste. Hrvatska je pak u ovom trenutku ipak dalje od kvalifikacijske forme nego što smo to očekivali i željeli. I Bilić neće spavati kao "beba". Negdje se izgubila čarolija, treba nam svima vremena i strpljenja. I u Rigi nam treba bolja igra. Ne 15, nego 50 posto!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MU
muh
12:47 12.08.2010.

Hrvatska ima odlične igrači i nesposobnog trenera da sastavi najbolju momčad

OB
-obrisani-
08:12 12.08.2010.

Bilić: Nedostajao je naboj, još nismo spremni za EU kvalifikacije jer posle mukotrpnoga sjedenje i gledanja u TV ekran za vrijeme World Cupa u JAR-u dečki su puno izgubili na motorici, vidu i samopouzdanju..Treba nova igračka kvaliteta i idemo tražiti nove istinske hrvatine po Australiji, Brazilu, Njemačkoj, Švicarskoj i Bosni da se snađu uz ove sadašnje zemljake u HR repki..

OB
-obrisani-
10:55 12.08.2010.

. Bilić je papak.