večeras u Bratislavi Slovačka - Hrvatska (20.30)

Bilić ima vrhunski napad i vezu, no kuka za Strinićem

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Bilić ima vrhunski napad i vezu, no kuka za Strinićem
11.08.2010.
u 11:25
Tri tjedna prije početka kvalifikacija Slovačka je vatrenima glavni test. Igre, ali i odnosa, ponašanja.
Pogledaj originalni članak

Na njegovu licu godinu dana nije bilo osmijeha. Bore će otkriti da je patio. Znamo da je u jednom trenutku, nekoliko sati nakon što je Engleska "propustila" Ukrajinu u dodatne kvalifikacije, odlučio: Odlazim! Robert Prosinečki se iz Pule vozio u Zagreb, nije još do kraja ozdravio, pa nije krenuo u Alma Atu. Pročitao je deset razloga zbog kojih Slaven Bilić mora otići i rekao da smo bili prestrogi. To isto napisao sam i za Mirka Jozića, Otta Barića i Zlatka Kranjčara.

Bilić je ostao. I ispričao se naciji, doduše mogao je i prije. Puk je, kako su govorile ankete, bio za Slavena Bilića. Izvršni odbor HNS-a također. Svi osim Brlekovića. Koji je bio na tragu priče o principu, dosljednosti. No, ne može se protiv institucija, ne smijete protiv naroda i navijača.

Treba malo više treninga

Novi početak za Bilića i njegove dečke. Ožujak (Belgija) i svibanj (Austrija, Wales i Estonija) rezultatski ugodni, dobri, dojma da nismo na tragu 2006. i 2007. Ali nismo bili kompletni. Sve je povijest, danas u Bratislavi, tri tjedna prije kvalifikacija, glavni je test. Igre, ali i odnosa, ponašanja!

Bilić Slovacima pristupa pomalo hamletovski, "biti ili ne biti". Žarko želi pobjedu.

– To je utakmica koja će mi sve reći. Dobro, igrači će uoči Rige biti spremniji, ali želim vidjeti što sada možemo kada smo napokon zdravi – govori izbornik.

Veza i napad su kao "roba" iz Armanija, Guccija, Prade. Obrana i golman trenutačno su kao iz H&M-a i Zare.

– Strinić, nemam Strinića. A na njemu puno toga temeljim. Taj je momak jako napredovao. S njim imamo lijevi bok i više mogućnosti. Dobro je da danas ipak ne igramo za bodove. Treba nam malo više treninga da se otraga sve složi.

Bilić dvoji: 4-4-2 ili 4-2-3-1. S tri u liniji sada neće pokušavati.

Rakitić sve ubojitiji

– Jednom smo pokušali, možda ćemo opet, ali tek nakon Letonije i Grčke – kaže Bilić.

Znamo da je obrana temelj. Ali veza i napad! To je stil kojim smo srušili Engleze i Nijemce. I to je ono što mora biti naš "forte". Bilić ima ponajboljega veznog igrača Europe Modrića, ima maštu Kranjčara, ima pokretljivog i sve ubojitijeg Rakitića. Ima nezaustavljivog Olića, nadamo se starom Eduardu te onom Petriću iz HSV-a. Pa da vidimo tko ih može zaustaviti.

Slovaci? Vidjet ćemo večeras od 20.30 sati u Bratislavi. Pera i koplja treba zakopati. Teren je vaš. I neka večeras, ali i u rujnu u Rigi i protiv Grka, budemo kao na Wembleyju 2007. i u Klagenfurtu 2008. Veliki i nepobjedivi!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

RU
rus4
11:58 11.08.2010.

Šta kukaš? Hoćeš ga prodati,malo zaraditi na njemu pa ti fali.....????? Kao da je on Pele?Odigrao dvije tekme za Repku pa nezamjenjiv?Do kad će nam Bilić farbati oči?

DU
Deleted user
12:03 11.08.2010.

Ma vazno je da decki odigraju dobro!

BO
bode
11:56 11.08.2010.

Strinić je dobar! No, Jozinović je bolji a to će i dokazati kroz godinu dvi! Premda je Strinić pehist i nikako da ga ozljede puste inače se već triba prodat vani za 5 milja jer mu je to sada stvarna cijena!