KLADIONIČARSKA NAJAVA

Bayern domaću pobjedu nad Borussijom (D) čeka više od četiri i pol godine

Foto: Reuters (Ilustracija)
Bayern domaću pobjedu nad Borussijom (D) čeka više od četiri i pol godine
01.11.2014.
u 07:30
Posljednji put Bayern je igrao protiv ovako loše rangirane Borussije u studenom 1987. kad je bila 16., a tad su žuto-crni drugoplasirane Bavarce svladali 3:1 u gostima.
Pogledaj originalni članak

Deseto kolo Bundeslige donosi okršaj dviju najtrofejnijih njemačkih momčadi Bayern Münchena i Borussije Dortmund, piše Goal.com.

Aktualni prvak domaćin je Kloppovoj momčadi, no za razliku od prošlih sezona, ove izostaje borba za vrh ljestvice. I dok Bavarci suvereno dominiraju na vrhu, Dortmunđani su itekako razočarali tako što nakon devet utakmica drže katastrofalno 15. mjesto. I dok je u Ligi prvaka maksimalna s tri pobjede, Borussia je ostvarila šest poraza dosad u prvenstvu, četiri u posljednjih pet utakmica.

Veće motivacije od Bayerna za povratak na pobjednički put nema za žuto-crne, koji su raspoloženje popravili slavljem nad St. Paulijom i prolaskom u sljedeću fazu njemačkog kupa. Također ključni igrači polako se vraćaju poput Reusa te Mhitarjana i Gundogana, igrači Borussije bit će posebno motivirani protiv donedavnih suigrača Lewandowskog i Götzea.

Guardiolina momčad pak nema nikakvih problema te nakon derbija s glavnim konkurentom Gladbachom prošli vikend (0:0) i dalje drži prednost od četiri boda. Niz nepobjedivosti protegnuo se na 14 utakmica u svim natjecanjima, a zanimljivo zadnji poraz Bayern je pretrpio od Borussije Dortmund u njemačkom Superkupu sredinom kolovoza (2:0).

Iako je minhenska momčad u boljoj formi i nošen također prolaskom u njemačkom kupu (svladali HSV 3:1) te ojačana povratkom Francka Riberyja, Borussia Dortmund joj je 'crna mačka'. Nevjerojatno zvuči, ali Bayern nije dobio momčad s Westfalena na svojem terenu u Bundesligi više od četiri godine. Zadnji put je to bilo u veljači 2010. (3:1), a otad je izgubio triput na Allianz Areni uz jedan remi.

Također, zanimljivo je napomenuti da je posljednji put Bayern igrao protiv ovako loše rangirane Borussije u studenom 1987. kad je bila 16. na ljestvici, a tad su Dortmunđani drugoplasirane Bavarce svladali 3:1 u gostima.

>> Kladioničarske najave pratite na portalu Goal.com

>> Šahtaru nije pomogla ni ova bomba Srne

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.