Bragi golijada u Sevilli

Basel nokautirao Sheriff, Partizan sa 11m u Ligu prvaka

Foto: 'GIAMPIERO SPOSITO'
Basel nokautirao Sheriff, Partizan sa 11m u Ligu prvaka
24.08.2010.
u 23:36
Werder je pogotkom Rosenberga u 90. minuti izborio produžetak, a Pizarro je u 100. rastužio Sampdoriju.
Pogledaj originalni članak

Nakon sedam godina beogradski Partizan opet je u Ligi prvaka. Iako je Anderlecht u Beogradu odigrao 2:2, u uzvratu u Bruxellesu Partizan je hrabro krenuo i poveo 2:0 pogocima izvrsnog Brazilca Clea, no Belgijci su se vratili i dohvatili 2:2. U produžecima nije bilo pogodaka, presudili su jedanaesterci.

Partizan je nakon tri izvođača imao vodstvo 2:0, Anderlecht se opet vratio i uoči zadnje serije bilo je 2:2. Belgijski vratar Proto obranio je jedanaesterce Krstajiću i Davidovu. Stanković je zabio peti, a Marokanac Boussoufa poslao je loptu nebu pod oblake za veliko slavlje Partizana. Dodajmo da su i Anderlechtovi Argentinci Suarez i Villa također opalili iznad gola.

Sampdoria je do 90. minute bila u raju, pogocima Pazzinija (2) i Cassana vodila je protiv Werdera sa 3:0. A onda je Rosenberg pogodio i odveo utakmicu u produžetke. U 100. minuti Pizarro je njemačkoj momčadi donio Ligu prvaka. Basel je u Tiraspolu pobijedio Sheriff sa 3:0.

U pirenejskom okršaju Braga je drugi put u sedam dana nokautirala Sevillu. Ovaj je put slavila sa 4:3 u gostima. Portugalci, predvođeni odličnim Limom koji je zabio hat-trick, još su jednom očitali lekciju momčadi Antonija Alvareza.

Red Bull Salzburg se do 90. minute nadao u mogući prolazak. A onda je Zahavi izjednačio na 1:1. Austrijanci su poveli u 42. minuti autogolom Douglasa, a sredinom drugog poluvremena sudac Vink nije im dosudio jedanaesterac. Napomenimo da je Hapoel u nastavku dvoboja uzdrmao vratnicu.

Moskovski CSKA plasirao se u Europsku ligu. Nakon što je protiv Anorthosisa slavio u prvom susretu (4:0), bio je bolji i u uzvratu – 2:1.

U zagradama su rezultati prvih utakmica.

Anderlecht – Partizan 4:5 (2:2) (2:2)

Sheriff – Basel 0:3(0:1)

Hapoel Tel Aviv – Salzburg 1:1 (3:2)

Sampdoria – Werder 3:2 (prod.) (1:3)

Sevilla – Braga 3:4(0:1)

Ajax – Dinamo Kijev sri., 20.45 (1:1)

Tottenham – Young Boyssri., 20.45 (2:3)

Kopenhagen – Rosenborg sri., 20.45 (1:2)

Auxerre – Zenit sri., 20.45 (0:1)

Žilina – Sparta Prag sri., 20.45 (2:0)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

OB
-obrisani-
09:19 25.08.2010.

Da je krivousti major živ i njemu bi srpce ustreptalo zbog uspjeha voljenog kluba.

DE
derin
00:22 25.08.2010.

- Pa, ovi nasi navikli da igraju na oranici...napokon se isplatilo! - Nemoj da je neko dao Murinju Cleov broj telefona... - Sreca prati CLEA a mi njega pa dokle stignemo!!!!!! - Nekom je Liga Evrope nedosanjani san, nekom je uteha! A NAS BOLI UVO, MI IDEMO U L I G U S A M P I O N A - Znao sam da R Ilic ne moze da odbrani penal ... PA STA! - Ko da smo strasilo stavili na gol. - To može samo Radiša da pobedi na penale a da ne odbrani ni jedan... Čestitke partizanu na ulasku u LP, imali su sreće, ali su pokazali kako se ulazi u LP, znači ne prodati najbolje igrače prije LP i sad će ubrati 10 mil. eura samo od uefe, a gdje su ostale stvari. I niti jedan klub ne može bez navijača, naravno da će igrači htjeti otići kad igraju pred praznim tribinama. p.s. komentari partizanovih navijača s njihovih portala, bome ludi su.

Avatar Pak
Pak
08:20 25.08.2010.

Svaka čast Partizanu za ulazak u Ligu prvaka. No mora se priznati da je ostvaren pomalo nezasluženo i uz puno, puno sreće. Ne vidim da igdje piše i riječ o tome da je Anderlecht teško pokraden jer im je poništen čisti gol za 3:2, kada je sudac svirao offside, a igrač koji je postigao gol (Lukaku) je bio barem metar on-side.