DINAMO U Maksimirskoj 128 šokirani kaznom Uefe

Barišić: Kazna je jasna poruka, žalba ne bi imala smisla

12.12.2008.
u 20:29
Pogledaj originalni članak

Za 200.000 eura danas se može kupiti stan od 100 četvornih metara. Većina Dinamovih nogometaša ima godišnju ratu od 200.000 eura, kad bi se dovodio u klub neki igrač bez odštete, pogotovu iz Hrvatske, ponudi li mu se 200.000 eura, sigurno bi prihvatio ponudu.

A Dinamo će taj novac baciti u vjetar! Uefa je opalila drakonsku kaznu maksimirskom klubu zbog huliganskog divljanja i bacanja baklja i petarda na teren u Udinama, što je prouzročilo i desetominutni prekid utakmice. I nije samo to razlog tako drastične kazne, u Udinama se dogodio “kumulativni prekršaj”, Uefi je već preko glave priča i rasprava o Dinamu i njegovim “navijačima”. Svjesni su toga i u Maksimiru, pa tako i ne pomišljaju na žalbu.

Slepička već sljedeći tjedan


Već duže vremena traju kontakti između Dinama i Sparte radi mogućeg prelaska češkog reprezentativnog napadača Miroslava Slepičke (27) u Dinamo.
Zadnjih su dana kontakti intenzivirani, razmijenjene su pismene poruke i konačna odluka znat će se sredinom sljedećeg tjedna.
Kako sad stvari stoje, velika je vjerojatnost da će Slepička odjenuti plavi dres i taj bi centarfor plavima bio veliko pojačanje. (pj)

- Nikakva žalba ne bi imala smisla. Jer, koliko god je kazna drastična, koliko god je to presedan, visina kazne govori i više od same kazne. To nam je zadnja opomena prije izbacivanja iz Europe. Šokirani smo, ali i nemoćni - kaže Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Kako komentirate najavljeno potpisivanje peticije BBB-a za smjenjivanje Dinamove uprave?

- Nemam komentara.

Kakav će biti prijelazni rok, hoće li biti odlazaka ili dolazaka?

- Želimo se pojačati, no to je povezano s mnogo rizika, bit ćemo vrlo oprezni - ističe Barišić.

Dodajmo da je do petka samo Mikić dobio konkretnu ponudu, no još ništa nije odlučeno o njegovu mogućem odlasku. Do sredine sljedećeg tjedna i povratka braće Mamić iz Argentine (sa zadnjim veznim igračem?) ništa se konkretno neće dogoditi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr