PRAVA ZARADA

Barcelonin krvnik digao 150.000 eura na božićnoj lutriji

23.12.2008.
u 14:40
Pogledaj originalni članak

Mario Martinez, 23-godišnji vezni nogometaš španjolske Numancije, osvojio je 150.000 eura na posebnoj božićnoj lutriji u Španjolskoj, izvješćuju španjolski mediji.

Veznjak trenutačno 15-plasiranog sastava Primere, kojeg vodi bivši Hajdukov trener Sergije Krešić, igra za godišnju plaću od 200.000 eura. Nakon objave dobitnika pred TV-kamerama Martinez nije mogao vjerovati vlastitoj sreći.

- Nikad ne uplaćujem lutriju osim na Božić. To mi je uvijek bilo posebno uzbudljivo – izjavio je Martinez za Marcu dodavši da još nije siguran na što će potrošiti novac.

Martinez je igrač zaslužan za jedini Barcelonin poraz ove sezone u Primeri. Zabio je pogodak u prvom kolu Primere, kada je sastav Sergija Krešića na svom stadionu pobijedio Barçu 1:0.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr