MODRIĆU 90 MINUTA

Bale sjajnim prodorom srušio Barcu, Realu Kup kralja!

Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
Barcelona Real
16.04.2014.
u 22:55
Real Madrid traži prvi naslov, dok Katalonci spašavaju sezonu. Luka Modrić igra od prve minute.
Pogledaj originalni članak

Gareth Bale dokazao je da je čovjek koji vrijedi 90 milijuna eura. Fenomenalnim golom za 2:1 u 85. minuti donio je Realu pobjedu protiv Barcelone u finalu Kraljeva kupa. Velšanin je primio loptu malo iza centra, gurnuo u “for”, zaobišao stopera Barcelone Bartra kao da ne postoji, te nakon 50 metara sprinta zabio Pintu.

Vratnica Modrića

Gol je to kojim je Real osvojio 19. Kraljev kup u povijesti. Da je to njegova utakmica Bale je pokazao već u prvih sedam minuta kada je bio u dvije odlične šanse. Do vodstva 1:0 Real je došao golom Di Marije u 11. minuti nakon sjajnog protunapada! Benzema je proigrao Di Mariju koji je izašao sam ispred Pinta i matirao ga snažnim udarcem! Barcelonini igrači tražili su zaleđe, no nije pomoglo...

Barca je tijekom cijele utakmice imala veći posjed lopte (68%-32%) što im se isplatilo u 68. minuti kada je stoper Bartra zabio glavom za 1:1.

No, Real je tada ubacio u višu brzinu, a do vodstva je zamalo došao u 81. minuti kada je Modrić sa 20-ak metara pogodio stativu. No, četiri minute kasnije Bale je zabio taj odlučujući pogodak i postao prvi Velšanin strijelac u EL Clasicu.

Veliku priliku za izjednačenje Barcelona je imala u 90. minuti, no Neymar je iz blizine pogodio stativu. Brazilac je na kraju ispao tragičar, no još lošiji bio je Lionel Messi. Koliko je Argentinac bio nezainteresiran u jučerašnjoj utakmici, pogotovo za obrambene zadatke, najbolje dokazuje podatak da u prvih 45 minuta niti jednom nije taknuo loptu u Barceloninoj polovici terena.

Naš Luka Modrić odigrao je vrlo dobru utakmicu, bio je većinom koncentriran na obrambene zadatke, te pogodio stativu u toj 81. minuti. A već standardno imao je najviše dodira s loptom (59) od svih Realovih igrača.

Carlo Ancelotti je pak osvojio prvi trofej na klupi Real Madrida, te se izjednačio sa Jose Mourinhom koji je također osvojio španjolski, talijanski i FA cup.

Ancelotti: Zaslužili smo

Cristiano Ronaldo zbog ozljede je utakmicu odgledao s tribine, no nakon zadnjeg sučeva zvižduka u svečanom odijelu i šilterici (?!) spustio se na travnjak i emotivno slavio sa suigračima.

Prema pisanjima španjolskih medija, Portugalac će biti spreman za okršaj protiv Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna idućega tjedna.

– Ozljeda Ronalda bila je dodatan motiv mojim igračima. Igrali smo na jako visokom nivou cijelu utakmicu, zaslužili smo pobjedu. Naravno da će nam ovaj trofej dati samopouzdanje za završetak sezone – rekao je Ancelotti.

Vrataru Madriđana Ikeru Casillasu ovo je 16. trofej s Realom.

- Ovo je bilo fenomenalno, sretan sam zbog navijača i momčadi. Imao sam sreće kod pokušaja Neymara u zadnjoj minuti. Stavili smo ruke na vrlo lijepi trofej, sada idemo po Ligu prvaka i prvenstvo – rekao je vratar Real Madrida Iker Casillas, koji je nakon 788. minuta ove sezone ipak primio gol u Kupu kralja.

>> Bayern u finalu kupa, Mandžo opet zabio

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Pablo 69
Pablo 69
07:54 17.04.2014.

Bravo Real! Bale je odlican i po mom punu jaci kad nema CR7 pored njega.

DU
Deleted user
08:56 17.04.2014.

Ko zeli i ima pristu SK-programu, mogao je jutros do 06-09 sati pratiti snimku Real-Barca……………….

PE
petar24
14:16 17.04.2014.

Toooooo Realll tooooo