Ždrijeb lige prvaka

Barcelona na Bayer (L), talijansko-engleski okršaji u 1/8 finala

Foto: 'CARL DE SOUZA'
Barcelona na Bayer (L), talijansko-engleski okršaji u 1/8 finala
16.12.2011.
u 12:27
U švicarskom Nyonu s početkom u 12 sati održan je ždrijeb osmine finala Lige prvaka.
Pogledaj originalni članak

Aktualni europski prvak Barcelona svoj će put do obrane naslova početi protiv njemačkog Bayera iz Leverkusena. Podsjetimo, Bayer je ove sezone već bio koban za jednu španjolsku momčad, izbacivši u skupini Valenciju.

- Bit će ovo prekrasni dvoboj. Znate koliko obožavam njemački nogomet, njihovi klubovi nikad ne odustaju i ne boje se ni jednoga protivnika - istaknuo je nakon ždrijeba sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

- Znači, idemo u Leverkusen, no dobro je što smo izbjegli ruske klubove - napisao je na svom Twitter profilu veznjak Barce Cesc Fabregas te prokomentirao i ždrijeb svog bivšeg kluba Arsenala:

- Arsenal protiv Milana! Vau! Kakav ždrijeb!

Nešto manje su oduševljeni u taboru apotekara.

- Kako ih pobijediti? Nemam pojma! No, imamo jednu veliku prednost, ne moramo uopće trošiti vrijeme na špijuniranje Barcelone. Svi sve znaju o njima i ne poznajem trenera koji zna njihove slabosti - rekao je izvršni direktor Bayera Wolfgang Holzhäuser.

Najjači parovi osmine finala su englesko-talijanski okršaji – Milan igra s Arsenalom, a Napoli s Chelseajem. Lagan zadatak neće imati ni madridski Real, koji je ždrijeb u Nyonu spojio s moskovskim CSKA.

Inače, Arsenal i Milan su se sastali u istoj fazi natjecanja u Ligi prvaka u sezoni 2007./08. i tada su topnici prošli dalje ukupnim rezultatom 2:0, dok se drugi englesko-talijanski par, Chelsea i Napoli, nikad nisu sreli u europskim natjecanjima.

Dobivanjem talijanskog protivnika (Intera) posebno je sretan bio predsjednik Marseillea Vincent Labrune.

- Htio sam upravo milanski Inter! Imamo sjajne uspomene na dvoboje s njima u sezoni 2003./04. kad smo ih izbacili u četvrtfinalu Kupa Uefe.

Slično razmišlja i suprotna strana.

- Zanimljiv dvoboj između Intera i Marseilla, odnosno Didiera Deschampsa i mene. Bio je bolji od mene 2004., kad je vodio Monaco a ja Chelsea. Vrijeme je za osvetu! - rekao je trener Intera Claudio Ranieri.

- Dobili smo treći najteži klub nakon dva španjolska giganta. No, mi uvijek igramo dobro s najboljima i s klubovima koji se ne brane nego napadaju, a Chelsea ulazi u tu kategoriju - rekao je igrač Napolija Andrea Dossena.

U Chelseaju su, kao i u Barceloni, sretni što su izbjegli put na istok.

- Bit će teško, ali barem će biti toplije nego u Rusiju - rekao je glavni tajnik Chelseaja David Barnard.

Svi parovi osmine finala:

Lyon – APOEL
Napoli – Chelsea
Milan – Arsenal
Basel – Bayern
Bayer (L) – Barcelona
CSKA (M) – Real Madrid
Zenit – Benfica
Marseille – Inter.

Prve utakmice igraju se 14./15., odnosno 21./22. veljače, a uzvratni dvoboji na rasporedu su 6./7., odnosno 13./14. ožujka. Domaćini prvih utakmica su drugoplasirani klubovi u razigravanju po skupinama, dakle Lyon, Napoli, Milan...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DF
dinamo ffm
21:06 16.12.2011.

sad ce nasa tzv uprava i tzv igraci vidjet kako se igra,apoel ce parirati i to u najmanju ruku ravnopravno,dok za prolaz treba uefu!!ali neka se ugledaju na taj klub...pola vrijednosti vas tzv zvijezde,vi ste k a ne zvijezde....apoelu svaka cast kapa do poda,oni su se naucili jer su igrali nogomet!